29 / 03 / 2024

Yapılarda yalıtım doğru kullanılmıyor!

 Yapılarda yalıtım doğru kullanılmıyor!

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi tarafından Çevik Uraz Konferans Salonu’nda “Yapılarda Yalıtım Sorunları ve Çözümleri” konulu konferans düzenlendi.



Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi tarafından

Çevik Uraz Konferans Salonu’nda “Yapılarda Yalıtım Sorunları ve Çözümleri” konulu konferans

düzenlendi. Türkiye Isı, Su, Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ertuğrul Şen ile Logo Yalıtım ve Danışmanlık Ltd. Şti.  kurucusu mimar Bülent Çolak'ın konuşmacı olarak katıldığı etkinliğe öğretim üyeleri ve Mimarlık Bölümü öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.


İZODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ertuğrul Şen, İZODER'in ısı, su, ses ve yangın yalıtımı uygulayıcılarının bir araya geldiği bir sektör kuruluşu olduğunu ve misyonlarına uygun olarak sektörün ürünlerine gerekli belgelendirmeleri yapabilen bir anonim şirketi olduklarını vurguladı. Şen, İZODER'in temel misyonunun Türkiye'de yalıtımın doğru bir şekilde gelişmesini sağlamak olduğunu söyledi.  Yalıtım çeşitlerine de değinen Ertuğrul Şen, yangın ,ses, su ve ısı yalıtımının Türkiye ve Dünya için önemini vurgulayarak "Enerji uğruna savaşlar çıkıyor ve yalıtım enerjinin tasarrufunda önemli bir rol oynuyor." dedi.  Şen: "Yeteri kadar doğru kullanılmıyor" "Türkiye'de her yıl enerji kullanımı için yaklaşık 80 milyar dolar harcanıyor" Isı yalıtımının yeteri kadar yaygın ve doğru şekilde kullanılmadığını söyleyen İZODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ertuğrul Şen, "Türkiye' de her yıl enerji kullanımı için yaklaşık olarak 80 milyar dolar harcıyoruz ve bunun önemli bir kısmını da binalarda kullanıyoruz" dedi. Şen konuşmasında ayrıca enerji kullanımında her yıl yaklaşık 10 milyar doların da israf edildiğini söyledi.. 

Kuzey Kıbrıs'ın yalıtım sorunlarını da ele alan Ertuğrul Şen, ülkede sıcak iklimden dolayı ısıtmaya yönelik bir yalıtıma ihtiyaç olmamasına rağmen yalıtım ihtiyacının soğutma kaynaklı olması gerektiğini ifade etti.  Çolak: "Su yalıtımı önemli" Logo Yalıtım ve Danışmanlık Ltd. Şti. kurucusu mimar Bülent Çolak, konuşmasında Mimarlık Bölümü ve mimar adayı öğrencilere 'meslektaşlarım' diyerek seslendi. Su yalıtımının önemini vurgulayan Çolak, su yalıtımının eksikliğinde, yapılara sızan yağmur suları ve yanlış uygulamalar sonucunda sızıntıların binanın yapısını bozabileceğini, elektrik tesisatlarında sorunlar oluşturabileceğini ve ev dekorasyonuna vereceği zararlardan ötürü konforu bozabileceğini söyledi. 


Kıbrıs Postası 


Geri Dön