25 / 04 / 2024

Yarım gün çalışana 11. 817 lira maaş verilecek! Duymadım demeyin! Hemen başvurun

Yarım gün çalışana 11. 817 lira maaş verilecek! Duymadım demeyin! Hemen başvurun

Doğum yapan kadınlara sunulan pek çok hak olduğu gibi genel olarak bilinmeyenlerden bir tanesi ise kadınlara yarım gün çalışma hakkı sunulması. Peki, bu haklardan yararlanmak için şartlar neler? Hangi kadınlar bu haklardan yararlanabilir? İşte detaylar…



Doğum yaptıktan sonra kadınların iş hayatında daha sağlıklı ilerleyebilmesi amacı ile destek ödemesi yapılıyor. Doğum izni, süt izni gibi yardımların yanı sıra 'Yarım Çalışma Ödeneği' de almak mümkün. Bu uygulama hem kadının çocuğu ile daha çok ilgilenmesini hem de gelir kaybının en aza inmesine yardımcı oluyor.

2016 yılından bugüne kadar devam eden uygulama kapsamında binlerce kadına ödeme gerçekleşti.

EN AZ 600 GÜN PRİM YAPILMASI GEREKİYOR

İŞKUR'un sitesinde yer alan detaylara göre; Yarım Çalışma Ödeneği ile 60 ve 360 gün (12 aya kadar) arasında haftalık çalışma süresinin yarısına kadar verilen ücretsiz izin zamanında gelir desteği veriliyor. Sadece doğum yapan kadınlar değil aynı zamanda evlat edinenler de bu haklardan yararlanabiliyor. Kadınların ödenekten faydalanabilmesi için doğum veya evlat edinmeden önceki son üç yılda adlarına en az 600 gün işsizlik sigortası primi ödenmiş olması lazım.

MİKTAR NASIL HESAPLANIYOR?

Doğum ve evlat edinmenin ardından Yarım Çalışma Ödeneği'nin günlük miktarı asgari ücretin brüt tutarı kadar olmalı. 1 Temmuz'dan itibaren geçerli yeni asgari ücretin brüt tutarı 6. 471 TL.

Bunun da günlük tutarı 215.7 TL oluyor.

Yarım gün çalışana 11. 817 lira maaş verilecek! Duymadım demeyin! Hemen başvurun


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön