26 / 04 / 2024

Yaşar Aşçıoğlu Ali Sami Yen arazisi için ortak arıyor

Yaşar Aşçıoğlu Ali Sami Yen arazisi için ortak arıyor

Ali Sami Yen arazisini alan Aşçıoğlu TOKİ ile imzayı attı. "Artık arazi resmen benim" diyen Aşçıoğlu, yerli ve yabancı firmaların ortaklık tekliflerini değerlendiriyor



Galatasaray'ın Mecidiyeköy'de gelir paylaşımı yöntemiyle satışa çıkan Ali Sami Yen Stadı arazisini 475 milyon TL ile en yüksek teklifi vererek alan Aşçıoğlu Grubu cuma günü  TOKİ  ile anlaşmayı imzaladı. Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, "Artık Ali Sami Yen arazisi resmen bizim diyebiliriz. Neyi aldığımızı çok iyi biliyoruz. Kültür Başkenti İstanbul'un en güzel arazisini aldık. İstanbul'da böyle ikinci bir arazi daha yok" dedi. Ocak ayında projeye başlamayı planladıklarını söyleyen Aşçıoğlu, "Şu anda yerli ve yabancı büyük şirketlerden ortaklık teklifleri alıyoruz. Bunları değerlendiriyoruz. Mimari projeye ortaklıkları değerlendirdikten sonra karar vereceğiz" diye konuştu. Yaşar Aşçıoğlu, Güney Koreli bir firmadan teklif aldıklarını, firmanın aynı zamanda mimarlık şirketi olduğunu, bu nedenle hem ortaklık hem de mimari proje için görüştüklerini söyledi. Yerli firmalardan da teklifler aldıklarını vurgulayan Aşçıoğlu, "Büyük bir ihtimalle projeyi tek başımıza yaparız. Ama cazip teklifleri de değerlendiriyoruz" diye konuştu.

500 KİŞİ BAŞVURDU
Gelişmiş ülkelerde önce talep toplandığını, projelerin bu talep doğrultusunda hayata geçirildiğini vurgulayan Aşçıoğlu, "Kendi portföyümüzdeki müşterilerden talep topluyoruz. Şimdiye kadar 500 müşterimiz daire almak için başvurdu. Bir anket yaptırıp, hangi büyüklüklerde daire istediklerini soracağız. Projemizi buna göre yapacağız" dedi.

'Stadın yıkımını da üstlenmek istiyoruz'
Aşçıoğlu, stadın 30 Mayıs'ta kendilerine teslim edileceğini hatırlatarak, yıkım işlemlerini de kendilerinin yapmak istediğini, bu nedenle Galatasaray Kulübü'ne bir teklif götürdüklerini söyledi. Aşçıoğlu, "Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat ile görüştük. Bu talebimizi ilettik, değerlendiriyorlar" diye konuştu. Yıkımı kendilerinin yapması durumunda stad koltukları ve çimler gibi bazı objeleri kulübe teslim edeceklerini söyleyen Aşçıoğlu, Galatasaray'ın kabül etmesi durumunda yıkım ve harfiyat çalışmalarına ocakta başlayacaklarını açıkladı.
Dilek Taş/Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Ali Sami Yen'e kavuştu
 
 
3 kez en yüksek teklifi veren Yaşar Aşçıoğlu 13.5 milyon TL daha verdi, Ali Sami Yen´e kavuştu

 Ali Sami yen Stadı´nın arazisine yapılacak kompleks için düzenlenen ihalelerde 3 kez en yüksek teklifi veren Yaşar Aşçıoğlu sonunda muradına erdi. Temmuz ayında TOKİ´yle başlayan görüşmelerde 13.5 milyon TL´lik teklif artışıyla Cuma günü sözleşme imzalandı ve taraflar 475 milyon TL´ye el sıkıştı.

Aşçıoğlu İnşaat´ın sahibi Yaşar Aşçıoğlu, ihalesine 3 kez katıldığı Ali Sami Yen Stadı´nda teklifini 13.5 milyon TL artırarak mutlu sona ulaştı ve TOKİ´yle sözleşmeyi imzaladı. Bugüne kadar 7 kez ihalesine çıkılan ve 3 kez Aşçıoğlu İnşaat´ın en yüksek teklifi verdiği Ali Sami Yen Stadı´nın son ihalesindeki ipi göğüsleyen Yaşar Aşçıoğlu, TOKİ´yle Temmuz ayında başladığı `pazarlık´ görüşmelerini Cuma günü sonlandırarak 475 milyon TL´ye el sıkıştı.
Aşçıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, TOKİ´nin ne yapıp edip istediğini yaptırdığını ve mutlu sona ulaştıklarını belirterek, "Türkiye´nin en değerli arazisini aldım, Türkiye´nin en güzel projesini yapacağım. Şimdiden projeden yer almak için bekleyen 500 müşterim hazır" dedi. TOKİ´yle sözleşmenin imzalandığının duyulduğu gün yerli ve yabancı 7-8 gruptan "Ali Sami Yen´de ortak proje üretelim" teklifi aldıklarını açıklayan Aşçıoğlu, "Güney Kore, Cenevre, New York, Dubai gibi pekçok farklı coğrafyadan yatırımcılar teklif getirmek için sözleşmenin imzalanmasını bekliyormuş. Projeyi tek başıma yapmak için yola çıktım ama çok cazip teklif gelirse değerlendirmeye de açığım" diye konuştu.

Mayıs ayında düzenlenen ve hasılat paylaşımı modeliyle gerçekleştirilen ihaleye tek başına katılan ve 461.5 milyon TL´lik teklif sunarak TOKİ´den gelecek onayı bekleyen Yaşar Aşçıoğlu, TOKİ´nin son ihale sonrasında teklifini 13.5 milyon TL artırmasını istediğini ve kendisinin de rakamı 475 milyon TL´ye yükselttiğini vurgulayarak, "TOKİ Başkanını kutlamak gerekiyor. Katıldığım 3 ihalede de taahhüt ettiğim miktarı artırarak her defasında kazandım. TOKİ ne yaptı etti yine istediğini yaptırdı. Ancak araziyi çok pahalıya aldığımızı düşünmüyorum" değerlendirmesini yaptı.

POLAT´LA ANLAŞIRSAK HAFRİYAT OCAK´TA

Yaşar Aşçıoğlu, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Adnan Polat´la anlaşmaları ve stadın yıkımı işini kendilerine vermeleri halinde Ocak ayında hafriyata başlamayı planladıklarını açıkladı.

ÜNLÜ ZİNCİRDEN OTEL TEKLİFİ GELDİ

ALİ Sami Yen Stadı´nın yerine 280 milyon dolarlık yatırımla yapılacak projede 41 katlı 3 bloğun yer almasını planladıklarını ve bu bloklardan birinin otele çevrilmesi için dünyaca ünlü bir zincirden teklif aldıklarını açıklayan Yaşar Aşçıoğlu, "Bu konuda görüşmeler sürüyor. Bloklarda kaç rezidans olacağı, otel ya da ofis için alan ayrılması gibi konular tamamen gelen talebe göre şekillenecek" dedi. Aşçıoğlu, projenin satışları başından belli olacağı için de satışlar resmen başladığında tüm projeyi 1 ay içinde satacaklarını vurguladı.

ŞİMDİDEN 500 MÜŞTERİ SIRADA

SON 1 yıl içinde gerçekleşen 3 ihale sürecinde diğer projelerinden rezidans sattıkları müşterilerinden `Ali Sami Yen´deki proje için teklifler geldiğini söyleyen Yaşar Aşçıoğlu, şöyle konuştu: "İhaleyi kazan yaptığınız projeden ev alırım diyen 500 kişilik bir müşteri portföyü oluştu. Bunun üzerine önce talebi toplayıp ona göre projeyi şekillendirme kararı aldık. Garantili satış tekniğini benimsedik. Bu tekniği Türkiye´de ilk hayata geçiren Ağaoğlu Grubu´ndan sonra ikinci inşaat şirketi olacağız."

TOKİ yaklaşık 4 yılda 7 kez ihalesine çıktığı Ali Sami Yen Stadı arazisini daha önceleri Seyrantepe Spor Kompleksi projesiyle birlikte değerlendirmişti. Sonra bundan vazgeçildi. Düzenlenen ihalelerin 3´ünde en yüksek teklif Aşçıoğlu´nun da içinde olduğu Ortak Girişim Grup´larından gelmişti. Yaşar Aşçıoğlu, 461.5 milyon TL önerdiği Mayıs´taki son ihaleye ise tek başına katılmıştı.
Nihal YUVACAN / VATAN

Ali Sami Yen'de imzalar tamam, Aşçıoğlu bir ayda 95 milyon lirayı ödeyecek
  
İHALESİ de satışı da yılan hikayesine dönen İstanbul Mecidiyeköy'deki Ali Sami Yen arazisinde imzalar atıldı. İptal edilen 416,5 milyon liralık ihalenin ardından ikinci ihaleyi de 461,5 milyon liralık teklifle kazanan Aşçıoğlu İnşaat ile TOKİ arasında sözleşme imzalandı. AKŞAM'a konuşan Aşçıoğlu İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, 'Geçtiğimiz cuma günü itibarıyla TOKİ ile imzaları attık. 1 ay içinde 95 milyon TL'lik ödemeyi yapacağım' dedi. Söz konusu arazi, Aşçıoğlu için büyük önem taşıyor. Çünkü Ali Sami Yen'e komşu olan likör fabrikası arazisi de Aşçıoğlu'nun mülkiyetinde. Aşçıoğlu bir süre önce de burayı 415 milyon dolara satın almıştı.  Şartnameye göre, arsa satış karşılığı idare payının yüzde 20'si (92,3 milyon lira) 30 gün içinde, yüzde 15'i bir yıl içinde, yüzde 15'i 540 gün içinde, yüzde 15'i 720 gün içinde, yüzde 15'i 900 gün içinde, yüzde 10'u 1140 gün içinde, yüzde 10'luk bölümü de 1325 gün içinde olmak üzere, 4 yılda ödenecek.
Akşam


Geri Dön