19 / 04 / 2024

Yaşar Aşçıoğlu: Ali Sami Yen'i tek başıma alacağım

Yaşar Aşçıoğlu: Ali Sami Yen'i tek başıma alacağım

TOKİ, Ali Sami Yen Stadı arsası için 24 Mayıs'ta yeniden ihaleye çıkıyor. Aşçıoğlu ile birlikte 5 şirket şartname aldı



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Ali Sami Yen Stadyumu'nun bulunduğu arsanın satışı için 24 Mayıs'ta yeniden ihaleye çıkacağını duyurdu. Ali Sami Yen Stadyumu'nun bulunduğu 34 bin 450 metre karelik arsa "arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı usulü'' ile ihale edilecek. 16 Nisan'da Ali Sami Yen arsası için yapılan ve sonrasında  TOKİ  tarafından iptal edilen açık artırmaya Nurol Grubu ile katılan ve en yüksek teklifi veren Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, yeniden yapılacak ihale için Aşçıoğlu olarak şartname aldığını ve ihale hazırlıklarına başladığını belirterek, "Nurol Grubu'yla ya da tek başıma bu ihaleye katılacağım. Ali Sami Yen'i alacağım" dedi.

"NUROL SICAK BAKMIYOR"
Nurol Grubu'nun kimi haberlerden rahatsız olduğu için yeni ihale için isteksiz olduğunu ifade eden Aşçıoğlu, "Nurol, 'Arsa 400 milyon TL etmez' dedi. Onları 'Her zaman iki kere iki dört etmez, Likör arazisiyle yaratılacak sinerji önemli' diyerek ikna etmiştim. Ancak bazı haberler Nurol'un keyfini kaçırdı" diye konuştu. Aşçıoğlu, 17 Mayıs'ta Nurol Grubu'nun Batum'da Sheraton Oteli'nin açılışını yapacağını hatırlatarak, "Otelin açılışının ardından son kez ihaleye birlikte girip girmeyeceğimizi konuşacağız ama Nurol çok sıcak bakmıyor" dedi.

'KİMSE BU ARSA İÇİN BU PARAYI VEREMEZ'
Ali Sami Yen arsasının değerinin, Likör arazisinden bağımsız düşünüldüğünde 400 milyon TL etmeyeceğini ve bu nedenle de kendileri dışında hiç kimsenin bu fiyatları veremeyeceğini dile getiren Aşçıoğlu, "Ali Sami Yen arsasını da alarak, Likör arazisi ile birlikte İstanbul'a, Türkiye'ye simge bir yapı kazandıracağız. Projemize Mayıs 2011'de kazma vurmuş olacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

ŞİMDİLİK 5 FİRMA İHALE ŞARTNAMESİ ALDI
Ankara'da TOKİ merkezinde 24 Mayıs'ta saat 15.30'da yapılacak Ali Sami Yen arazisi ihalesi için şu ana kadar 5 firma şartname aldı. Arsanın gelir paylaşımı yöntemine göre satışı için açılan ihalede ilk teklifler 24 Mayıs'ta alınacak. Değerlendirme sonucunda uygun görülecek istekliler, 28 Mayıs'ta yapılacak ikinci oturuma davet edilecek. TOKİ tarafından 16 Nisan'da düzenlenen ve sonrasında iptal edilen açık artırmada en yüksek teklifi 416 milyon 500 bin lira ile Nurol-Aşçıoğlu Ortak Girişim Grubu vermişti. İhaleye, 3 firma şartname almasına karşın, Nurol-Aşçıoğlu ortaklığı ile Özyazıcı İnşaat katılmıştı.
Sabah


Geri Dön