19 / 04 / 2024

Yaşar Güvenç kimdir?

Yaşar Güvenç kimdir?

İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Yaşar Güvenç, 2013 yılının Ekim ayına kadar Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü olarak görev yapıyordu. Peki Yaşar Güvenç kimdir? İşte Yaşar Güvenç'in biyografisi...



Yaşar Güvenç kimdir?


T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Yaşar Güvenç, 1953 yılında Erzurum ilinin İspir ilçesi Hunut (Çamlıkaya) Nahiyesinde doğdu. İlköğrenimini nahiyede orta öğrenimimi İspir ortaokulunda tamamladı. Akabinde Erzurum Yapı Sanat Enstitüsü ve İnşaat Teknisyen okulunu bitirdi.


Güvenç, 1974 yılında Bayındırlık Bakanlığı (Yapı İşleri Genel Müdürlüğü) Yapım Dairesine inşaat teknikeri olarak girdi. Aynı yıl  Adana  Mühendislik Okulunu kazanıp naklini Adana Bayındırlık Müdürlüğü’ne yaptırarak mühendislik öğrenimine başladı.


1979 yılında Çukurova Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Fakültesini bitirerek çalıştığı kuruma mühendislik intibakını yaptırdı.


Yaşar Güvenç, 1986 yılına kadar Adana Bayındırlık Müdürlüğünde kontrollük ve proje hizmetlerine çalıştı. 1986 yılının 9. Ayında Diyarbakır Bayındırlık ve İskân Müdürlüğüne Yapım Şube Müdürü olarak atandı. Bir yıl Şube Müdürü olarak çalıştı.


1987 yılında aynı kurumda Müdür Yardımcısı oldu. 1989 yılının 10. ayında Erzurum Bayındırlık ve İskân Müdürlüğüne Müdür Yardımcısı olarak tayin oldu.


2004 yılında kadar bu görevi yürüttü. 2004 yılında Aşkale depreminde yıkılan konutların yapımı için kurulan Müstakil Kontrol Amirliği’nin başına amir yardımcısı oldu. İşlerin bitimine yakın Erzurum Bayındırlık ve İskân Müdürlüğü’ne il müdürü olarak atandı. Bu görevini Sakarya Çevre ve Şehircilik İl müdürü olduğu 2011 Ocak ayının sonuna kadar sürdürdü. Haziran 2012’de atandığı Antalya Çevre ve Şehircilik il müdürlüğü görevini 2013 Ekim ayına kadar yürüten Güvenç, evli ve iki çocuk babasıdır.


Halen İstanbul İl Müdürlüğü görevini yürütmektedir.



Yaşar Güvenç iletişim bilgileri!


Adres: Barbaros Bulvarı No:137 Balmumcu-Beşiktaş/İSTANBUL 

Telefon : (0212)318 41 00

E-Mail: [email protected]

Web: www.csb.gov.tr/iller/istanbul


Geri Dön