28 / 03 / 2024

Yaşar Holding'ten Manisa'ya dev yatırım!

Yaşar Holding'ten Manisa'ya dev yatırım!

Ege'nin sanayi devi Yaşar Holding kuruluşlarından yem ve besicilik şirketi Çamlı, Manisa Turgutlu'ya dev bir yem fabrikası yatırımı yapma kararı aldı.



Ege'nin sanayi devi Yaşar Holding kuruluşlarından yem ve besicilik şirketi Çamlı, Manisa Turgutlu'ya dev bir yem fabrikası yatırımı yapma kararı aldı.  Yıllık 375 bin ton kapasiteli tesisin temeli önümüzdeki günlerde düzenlenecek törenle atılacak. Yaşar Holding, böylece Turgutlu'daki ikinci fabrika yatırımını gerçekleştirecek. Yaşar, 2014 yılında Turgutlu'da DYO'nun toz boya fabrikasını hizmete açmıştı. Çamlı'nın Turgutlu'daki yatırımının 2017 sonunda tamamlanması bekleniyor. Çamlı'nın; Pınarbaşı'nda merkez yem fabrikası, Örenaltı'nda organik gübre fabrikası, Çeşme'de kültür balığı üretim tesisi, Güzelbahçe'de hindi üretim tesisleri ve Manisa Beydere'de Beydere Süt Besi İşletmesi bulunuyor. Çamlı'nın ürünleri arasında; büyükbaş, küçükbaş, kanatlı, özel yemler, balık yemi yer alıyor. Yem ve gübrede; hindi, balık, karides gibi Türkiye'nin ilk üretimlerini yapan şirket, yeni fabrikası ile üretim kapasitesini de geliştirecek.


Yıllık 375 bin ton üretim


Yatırım, Çamlı'nın Beydere Süt Besi İşletmesi'nden sonra Manisa'daki 2'nci fabrikası olacak. Fabrikayı, Çamlı için Avusturyalı çelik ve metal makine sistemleri sağlayan Andritz Group kuracak. Andritz Group'a ait Yem ve Biyoyakıt Teknolojileri tarafından kurulacak fabrika, Çamlı'ya yeni yem tesisinin ekipmanlarını da tedarik edecek. Fabrika, yıllık 375 bin ton üretim kapasitesine sahip olacak.


Yeni Asır 




Geri Dön