25 / 04 / 2024

Yaşar Topluluğu Eskişehir'de 8. okulunun temelini attı!

Yaşar Topluluğu Eskişehir'de 8. okulunun temelini attı!

Yaşar Topluluğu bünyesinde yer alan Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı aracılığı ile eğitime ve sanata katkı vermeye devam ediyor. Vakıf, 8. okulunun temelini Eskişehir Tepebaşı ilçesinde attı...



Yaşar Topluluğu bir yandan yeni tesisler açıyor, bir yandan Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı aracılığı ile eğitime ve sanata katkı veriyor. Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, sekizinci okulunun temelini Eskişehir Tepebaşı ilçesinde attı.

 

Para Dergisi'nde yer alan habere göre gıda teknolojisi, mutfak sanatları ve gastronomi alanında eğitim verecek okulun 2018-2019 eğitim öğretim yılında açılması hedefleniyor. Gıda Teknolojisi Anadolu Meslek Lisesi'nde 16 derslik, beş laboratuvar, bir süt atölyesi, üç branş dersliği ve bir kütüphane bulunacak.

 

Yaşar Holdingin Eskişehir programında önemli bilgilere de ulaştık. Yeni yatırımlarını öğrendik. Duyduğumuz kadarı ile Pınar markalı ürünler ile Ortadoğu ülkelerinde 35 yılı aşkın sürede oluşturduğu müşteri güveni ve beğenisini, yeni ürünlerle genişletmek amacıyla Birleşik Arap Emirlikleri'nde yeni kurulan endüstriyel bölgede yatırım yaparak genişletme kararı alınmış. Bölgede 2000 yılından bu yana faaliyet gösteren HDF FZCO şirketi ile birlikte gerçekleştireceği yerel üretim yatırımı ile uzak pazarlara hızla ulaşım imkanının oluşturulması hedefleniyormuş. 

 

İdil Taraklı'nın öğrendiğine göre, 2018 yılı sonunda üretime başlaması planlanan tesis, toplam 20 bin metrekare alan üzerine inşa edilecekmiş. Tesiste başta krem peynir olmak üzere birçok ileri işlenmiş süt ürünlerinin üretilmesi hedefleniyormuş. Öte yandan Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından gerçekleştirilen Dyo Sanat Ödülleri töreninin 37'ncisi de yine geçtiğimiz hafta Eskişehir Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'nde düzenlendi. Ödül alan ve sergilenmeye değer buluna 53 eser, 5-31 Aralık 2017 tarihleri arasında Eskişehir Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'nde ziyaret edilebilecek.


 


Geri Dön