20 / 04 / 2024

Yaşar Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden depreme hazırlık çağrısı!

Yaşar Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden depreme hazırlık çağrısı!

17 Ağustos'ta Kocaeli'de meydana gelen depremin 22. yıl dönümü nedeniyle açıklama yapan Yaşar Üniversitesi İnşaat Mühendisligi Bölümü depreme hazırlık için çağrıda bulundu. 



Yaşar Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri 17 Ağustos Marmara Depremi'nin yıldönümü vesilesiyle açıklamada bulundu. Hürriyet'te yer alan habere göre;  öğretim üyeleri açıklamasında depremin  yıldönümünde  “Artık depremin ne zaman, nerede ve hangi büyüklükte olacağı sorularını bir tarafa bırakıp söz konusu doğal afetin meydana geleceği gerçeğiyle yapılacak çalışmalara odaklanmanın en rasyonel davranış olacağını düşünüyoruz” dedi.

“Özellikle son zamanlarda artan yüksek maliyetli inşaat yatırımları göz önüne alındığında deprem sonrası meydana gelebilecek hasarın ekonomik etkisinin de çok büyük olacağı açık” diyen akademisyenler şunları söyledi: 

Yaşar Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü nden depreme hazırlık çağrısı!

“Geçmiş depremler göstermiştir ki yaşanan kayıpların yanı sıra hayatta kalanlar oldukça büyük bir ekonomik yük ve sorunlu bir çevre ile karşı karşıya kalmıştır. Oluşacak sorunun boyutu, bugünden alınacak önlemlere doğrudan bağlı. Ancak unutulmamalıdır ki bu gibi önlemler uzun vadeli ve belirli bir strateji içinde geliştirilmesi gereken aksiyonlardır. Son olarak, belirtilmesi gereken en önemli nokta, deprem gibi doğal afetlere karşı insanların algısı değiştirmek için yapılacakların başında söz konusu çalışmaları bir devlet/yerel yönetim politikası haline getirmek ve uzun vadeye yaymaktır”

Naci Görür'den tüyler ürperten açıklama!


Geri Dön