19 / 04 / 2024

Yaşar Üniversitesi yurdu bu yıl hizmete girecek!

Yaşar Üniversitesi yurdu bu yıl hizmete girecek!

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, yeni akademik yıla iki yeni bölüm açarak başlayacaklarını, bu yıl bin 269 öğrenci alacaklarını bildirdi



Barkan, düzenlediği basın toplantısında, üniversitenin 2010-2011 öğretim yılında 10´ncu yaşını kutlayacağını, yeni döneme atılımlarla başlayacaklarını söyledi.
        
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin İşletme, İktisat, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Uluslararası Ticaret ve Finansman, Uluslararası Lojistik Yönetimi bölümlerine ´Uluslararası İlişkiler´ ile ´Endüstriyel Tasarım´ bölümlerinin eklendiğini ifade eden Barkan, bu bölümlere kalite duyarlılığı gereği sadece 40 öğrenci alacaklarını ifade etti.
        
Yıllardır Fen-Edebiyat Fakültesi öğrencilerinin öğretmenlik formasyon programlarına giremediklerini ve bu nedenle de öğretmenlik sertifikası alamadıklarına dikkati çeken Barkan, bu sorunu Ege Üniversitesi´nin katkılarıyla çözdüklerini kaydetti.
        
BİN 319 ÖĞRENCİYE BURS VERİLECEK
        
Bu yıl üniversiteye bin 269 öğrenci alacaklarını, toplam öğrenci sayısının 4 bin 640 olacağını dile getiren Barkan, bin 319 öğrenciye de burs vereceklerini bildirdi.
        
Yaşar Üniversitesi yurdunun bu yıl hizmete gireceğini ve 432 öğrenciyi ağırlayacağını ifade eden Barkan, modern yurtlarında 43 öğrencinin de burslu olarak konaklayacağını söyledi.
        
Barkan, TARİŞ Ayma´ya ait 8 bin 400 metrekarelik alanı kampüse kattıklarını ve mimari çalışmaları başlattıklarını, böylece eksiksiz bir kampüs üniversitesi olma yönündeki hedeflerini gerçekleştireceklerini vurguladı.
        
2010-2011 AKADEMİK YILI ÜCRETLERİ
        
2010-2011 akademik yılı ücretlerinin de belirlendiğini ifade eden Barkan, hazırlık sınıfı için 13 bin 500, yeni kayıt yaptıracaklardan 15 bin lira, yabancı uyruklu öğrencilerden de 9 bin ABD doları alınacağını kaydetti.
        
Barkan, yurt ücretlerinin ise 2 kişilik odalarda 6 bin 400, 3 kişilik odalarda da 5 bin 700 lira olduğunu söyledi.
AA


Geri Dön