25 / 04 / 2024

Yasemin Öney Cankurtaran'dan teşvik açıklaması!

Yasemin Öney Cankurtaran'dan teşvik açıklaması!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, teşvik yasası hakkında açıklamada bulundu. Cankurtaran, "49 yıl bedelsiz arsa tahsisi" düzenlemesinin de yer aldığına dikkati çekti.



CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, "Boşaltılacak askeri alanlar, teşvik adı altında birilerine peşkeş çekilmemeli." ifadesini kullandı. 


Cankurtaran, yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin iş dünyasına yönelik hazırladığı teşvik yasasında "49 yıl bedelsiz arsa tahsisi" düzenlemesinin de yer aldığına dikkati çekti. 


Askeri alanların şehir dışına taşınma kararının ardından teşvik yasasında böyle bir maddenin yer almasının akıllara soru işareti düşüreceğini belirten Cankurtaran, boşaltılacak askeri alanların, teşvik adı altında birilerine peşkeş çekilmemesini istedi.


Cankurtaran, İstanbul ve Ankara'nın içinde çok geniş askeri alanlar olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:


"Boşaltılması düşünülen askeri alanlar, birilerinin iştahını kabartmış olabilir. Bu nedenle bu alanlar halkın tamamının faydalanabileceği şekilde kullanılmalı." 




AA



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Hükümetin iş dünyasına yönelik hazırladığı teşvik yasasında 49 yıl bedelsiz arsa tahsisinin de yer almasını değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran “Askeri alanların şehir dışına taşınma kararının ardından teşvik yasasında böyle bir maddenin de yer alması akıllara soru işareti düşürür. Boşaltılacak askeri alanlar, teşvik adı altında birilerine peşkeş çekilmemeli” diye konuştu.


Hükümet, iş dünyasına geniş haklar içeren bir teşvik sağlamaya hazırlanıyor. Teşvik kapsamına alınan şirketler, yüzde 100 kurumlar vergisi indiriminden yararlanacak, işletme sırasında 10 yıl vergi ödemeyecek, gelir vergisi stopaj teşviği alacak, 49 yıl bedelsiz arsa tahsisinden yararlanacak, 5 yıl istihdam sağlarsa arsayı bedelsiz alacak, 10 yıla kadar sigorta primi işveren hissesi ödemeyecek.


CHP'DEN İTİRAZ: “HANGİ ŞİRKETLERE VERİLECEĞİ BELİRSİZ”

Teşvikler düzenlemesinin görüşüldüğü komisyonda CHP'li üyeler, söz konusu teşviklerin hangi şirketlere verileceğinin belirsiz olduğunu ve bunun da suistimallere neden olabileceğini ifade etmişti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran da konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede öneriler içerisinde en dikkat çeken maddenin 49 yıllığına bedelsiz arsa tahsisinin olduğunu belirterek şöyle konuştu:


“BOŞALTILACAK ALANLAR BİRİLERİNİN İŞTAHINI KABARTMIŞ OLABİLİR”

“Daha geçtiğimiz günlerde bizzat Başbakan Binali Yıldırım, askeri alanların kentlerin dışına taşınacağını belirtti. Herkesin bildiği gibi özellikle İstanbul ve  Ankara  içinde askere ait oldukça geniş alanlar var. Ve bu alanların boşaltılması durumunda buralara ne olacağı şimdiden merak konusu. Böyle bir açıklamanın ardından teşvik yasasında 49 yıllığına ücretsiz arsa tahsisi önerisinin de yer alması akıllara soru işareti düşürür. Boşaltılması düşünülen askeri alanlar, birilerinin iştahını kabartmış olabilir. Bu nedenle bu alanlar halkın tamamının faydalanabileceği şekilde kullanılmalı. Teşvik adı altında kimseye peşkeş çekilmemeli.”


Sözcü


Geri Dön