28 / 03 / 2024

Yason Burnu'na dolgu yapılmasına Mustafa Adıgüzel'den tepki!

Yason Burnu'na dolgu yapılmasına Mustafa Adıgüzel'den tepki!

CHP'li Mustafa Adıgüzel, Yason Burnu'ndaki çevre düzenlemesi ve dolgu yapımına tepki gösterdi. Adıgüzel, "Geri dönüşümsüz çevreye zararları var" dedi...



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Ordu’da doğal sit alanı olan Yason Burnu’na iş makinelerinin girmesi ve dolgu yapılmasına tepki gösterdi.

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre; Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından, 1. derece arkeolojik, 2. derece doğal SİT alanı olan Yason Burnu'nda çevre düzenlemesi yapılıyor. Koruma altındaki alana iş makineleriyle yol açıldı, kayalıkların çevresine de duvar örülüyor.

CHP'li Mustafa Adıgüzel bu duruma tepki göstererdi ve şunları kaydetti:

-İlk bilirkişi raporuna Büyükşehir Belediyesi itiraz etti. Bu itiraz reddedildi. Buradaki alan düzenlemesinin, geri dönüşümsüz zararlara yol açacağı belgelerle ifade edildi. Buna rağmen çalışmalar devam ediyor.

-Belediye Başkanı ‘Biz bu proje ile örnek olacağız' diyor. Bu şekilde gerçekten örnek olacaklar, ama iyi örnek değil, ancak kötü örnek olabilirler. Salda Gölü'nde, Gümüşhane Dipsiz Gölde ne olduysa Yason'da da aynısı oluyor. Geri dönüşümsüz çevreye zararları var.

Ardahan Kalesi'ndeki binalar restore edilecek!

 


Geri Dön