20 / 04 / 2024

Yassıada imar planı için yeniden düğmeye basıldı!

Yassıada imar planı için yeniden düğmeye basıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 11 Temmuz'da onayladığı Yassıada 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı değişikliği bugün askıya çıktı. Yassıada'nın imar planları 8 Eylül'de askıdan inecek.



Yassıada imar planı için yeniden düğmeye basıldı!


İstanbul  Adalar Heybeliada Mahallesi, 156 ada, 1 nolu parsele (Yassıada) ilişkin Yassıada 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Plan Notu Değişikliği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 11 Temmuz 2014 tarihinde onaylandı.


Bugün askıya çıkarılan Yassıada 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Plan Notu Değişikliği 30 gün süreyle askıda kalacak. Planlar 8 Eylül 2014 tarihinde askıdan inecek.


Yassıada imar planı için yeniden düğmeye basıldı!

İSTANBUL İLİ, ADALAR İLÇESİ,

Heybeliada Mah. 156 Ada 1 No'lu Parsel (Yassıada)

1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı 

Uygulama İmar Planı Plan Notu Değişikliği


Plan Notları


1- Turizm+Kültürel Tesis Alanında; otel, bungalov, kafe, restoran, heliport alanı, park, açık hava müzesi, meydan, kütüphane, dini tesis, idari bina, müze, konferans salonu, sergi salonu, seyir terası, tekne yanaşma yeri, bilgi edinme - bilet satış yeri ve karşılama yapısı yapılabilir.


2- Turizm+Kültürel Tesis Alanında E=0.30'dur.


3. Turizm+Kültürel Tesis Alanında en fazla iki bodrum kat iskan edilebilir. Maksimum 1 metresi toprak altında kalmak şartıyla eğimden dolayı açığa çıkan 1. bodrum kat emsal harici olarak iskan edilecektir.


4- Emsal hesabı mevcut tapu alanı üzerinden yapılacaktır.


5- Planlama alanı içerisindeki İstanbul V Nolu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 10.05.2010 tarih ve 2506 sayılı kararı ile tescilli taşınmaz kültür varlıkları ve diğer tescilli taşınmaz kültür varlıkları korunacaktır.


6- Yukarıdaki plan hükümleri Yassıada plan onama sınırına ait plan hükümleri olup, açıklanmayan hususlarda 644 ve 648 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameler 3996 sayılı Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-İşlet-Devret modeli çerçevesinde yaptırılması hakkında Kanun'un Ek 2 Maddesi, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu ile ilgili yönetmelikleri ve ilgili yönetmelikleri ile ilgili İmar Yönetmeliği hükümleri ve maddeleri geçerlidir.



Yassıada imar planı değişikliği için tıklayın


TOBB Yassıada otel ihalesi ne zaman?


Sivriada imar planı tekrar askıya çıktı!


Gülcihan YELKENCİ / Emlakkulisi.com


Geri Dön