19 / 04 / 2024

Yatırımcılar Balıkesir'den 47.6 milyon TL'lik arsa aldı!

Yatırımcılar Balıkesir'den 47.6 milyon TL'lik arsa aldı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası verilerine göre Balıkesir'de emlak değerleri arttı. Yatırımcılar Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne ait 47 milyon 600 bin TL'lik arsa satın aldı.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2016 yılı Kasım ayı 'Konut Fiyat Endeksi'ne göre emlak fiyatları en çok yükselen il yüzde 24.37 ile Balıkesir oldu. Balıkesir'deki emlak değerleri yüzde 24.37 oranında değer kazandı. Bu değerlenmedeki en büyük etkiyi ise hükümetimizin İstanbul-  İzmir  otoyolu, duble yollar, 1915 Çanakkale Köprüsü proje ve çalışmaları ile yaptı. Bunun yanında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin il genelinde bir bir hayata geçirmeye başladığı vizyon projelerde değer artışına önemli bir katkı sağladı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu vizyon projeler ve imar düzenlemeleri ile Balıkesir geleceğe hazırlanıyor.


BÜYÜKŞEHİR PROJELERİ DEĞER KATTI

Büyükşehir Belediyesi'nin Çay Deresi Rekreasyon Alanı, Çamlık Tepesi ve Hilal Minareli Cami, Yeni Hal Binası gibi projeleri il merkezine değer katarken, Ayvalık'ta yapımı devam eden Cunda Köprüsü, Burhaniye'de yapımı devam eden Taylıeli Amfi Tiyatro, ilçelerdeki meydan düzenleme çalışmaları, Bandırma'da yapılması planlanan liman projesi ve sanayi bölgesi ile Tematik Park projeleri de Balıkesir'e değer kazandıran projeler oldu.


Yine Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki olan bin 350 konutluk BALTOK Projesi, Çocuk Köyü, Fuar ve Kongre Merkezi, Sarımsaklı Plajı Rekreasyon, Tuzla Marina, Ayvalık Kruvaziyer Limanı ile BASKİ tarafından ilçelerde yapılan altyapı çalışmaları da değer artışındaki önemli projeler oldu.


Yatırımcılar Balıkesir den 47.6 milyon TL lik arsa aldı!

OSB İLGİSİ DE ARTTI

Emlak fiyatlarının değerlenmesindeki bir diğer önemli etkende yatırımcıların Organize Sanayi Bölgesi başta olmak üzere Balıkesir'e olan ilgilerinin artması. Son olarak Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'nde Şişecam, Kale Bodur Grup, Filli Boya ve Hek Gıda yer aldı. Bunların yanında daha birçok yatırımcıda Balıkesir'de arsa arayışına girerken, organize sanayi Bölgesi'nin genişletilmesi için çalışmalar da devam ediyor.



Yatırımcılar Balıkesir den 47.6 milyon TL lik arsa aldı!


SOSYAL VE KÜLTÜREL YAŞAMA KATKI

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi projeleri ile sosyal ve kültürel hayatın gelişmesine de katkıda bulunuyor. Yapımı süren ve yapılacak olan rekreasyon alanları projeleri, kurulacak olan yeni yaşam alanları ve alışveriş merkezleri Balıkesir'in sosyal ve kültürel yaşamına da katkı sağlayacak. Bu yatırımlar ile de Balıkesirliler paralarını Balıkesir'de harcayarak ilin ekonomisine de katkı sağlanmış olacak.


YATIRIMCILAR KOŞARAK GELİYOR

Büyükşehir Belediyesi'nde dün yapılan ihalelerde Sanayiciler, Emlakçılar ve İnşaatçılar sadece bir günde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nden 47 milyon 600 bin liralık arsa alımında bulundu. Türkiye'nin parlayan yıldızı olan Balıkesir'de önümüzdeki dönemlerde daha çok yatırımlar yükselmeye devam edecek. Yatırımcılar devlete güveniyor, Balıkesir Büyükşehir'e ve ekonomiye güveniyor, Balıkesir'de yatırıma devam ediyor. Yatırımcılar Balıkesir'e koşarak geliyor.



Yeni Şafak


Geri Dön