27 / 04 / 2024

Yatırımcılar zor durumda! Dolar mı euro mu?

Yatırımcılar zor durumda! Dolar mı euro mu?

Avrupa Merkez Bankası (ECB) perşembe günü 11 yıl aradan sonra faiz artırımına gitti ve politika faizlerini beklentilerin üzerinde 50 baz puan artırdı. Peki, ECB’nin de faiz artırımlarına katılmasıyla döviz yatırımcısı için hangi para birimi daha cazip olacak?



Fed'in faiz artırımlarından sonra ECB'nin herhangi bir adım atmaması euro/dolar paritesini 1'in altına çekmişti. Ancak 11 günün ardından ECB faiz artırımına gitti. Peki dolar ve euronun son durumu ne oldu. 

Piyasalarda gerçekten olağanüstü hareketler yaşanmakta Başta petrol ve altın olmak üzere emtia fiyatlarında büyük dalgalanmalar yaşanırken Euro/dolar paritesi 20 yılın en düşük seviyesini görüyor. Makro ekonomi tarafında da ABD, Almanya gibi gelişmekte olan ülkeler dahil herkes enflasyonla topyekün mücadeleye girişti. ABD Merkez Bankası (Fed) mart ayı toplantısında 25 baz puanlık artışla 2018’den bu yana ilk kez faiz artırımı kararı alırken, mayıs toplantısında 50 baz puan ile 2000 yılından bu yana en hızlı faiz artışını yapmış idi. Haziran ayı toplantısında ise Fed, 75 baz puanlık artışla 1994 yılından bu yana tek seferde gerçekleştirdiği en hızlı faiz artışı ile politika faizini yüzde 1.50- 1.75 aralığına çıkarmıştı. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön