19 / 05 / 2024

Yatırımcılardan FED’e faiz uyarısı! Ekonomi çökebilir!

Yatırımcılardan FED’e faiz uyarısı! Ekonomi çökebilir!

Uzmanlar, Fed’in faiz artırma politikasını eleştirdi ve faiz artırımlarının devam etmesi halinde gelecekte dünyayı ekonomik olarak durgunluk beklediğini savundu.



ABD Merkez Bankası (Fed) faiz artırma politikasını üst üste beşinci kez sürdürdü. Ancak FED’in bu faiz artırımı konusunda ki kararını, birçok iş insanı ve ekonomist eleştiriyor. Uzmanlar, kasım ayında da 50 baz puanlık bir artış daha bekliyor.

Yatırım firması Starwood Capital Group’un Ceo’su Barry Sternlicht, geçtiğimiz günlerde CNBC’de yayınlanan Squawk Box programına katılarak açıklamalarda bulundu.

İş insanı Sternlicht, Fed’in Faiz artırma politikasının değişmemesi durumunda ekonominin çökmesine yol açacağını söyledi. Sternlicht, Fed Başkanı Jerome Powell’ın enflasyonu yönetmek için yeterli davrandığını belirtti ve şu anda  ilerlemenin en iyi yolunun “sadece beklemek” olduğunu ifade etti.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön