23 / 04 / 2024

Yavuz Sultan Selim Köprüsü güzergahı!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü güzergahı!

İstanbul'da yapılan 3. boğaz köprüsü olan Yavuz sultan selim köprüsü güzergahı için haberimizi inceleyebilirsiniz...



Yavuz Sultan Selim Köprüsü güzergahı!

İstanbul'da Boğaziçi Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden sonra, artan yoğun nüfus ve trafik nedeni ile 3. boğaz köprüsü yapılıyor. İsmi Yavuz Sultan Selim olarak belirlenen köprünün güzergah bilgileri haberimizde yer alıyor.


Toplam 4 gidiş ve 4 geliş karayolu şeritli; üzerinden geçecek olan iki hatlı raylı sistemi ile genişliği 59 metre olacak şekilde belirlenen 3. boğaz köprüsünün bağlantı yolları dahil tüm otoyolun toplam yatırım bedeli 4,446 milyar TL olarak belirlendi.


Köprü, öncesinde Uskumruköy Kavşağı, sonrasında ise sırasıyla Riva, Hüseyinli, Reşadiye, Alemdağ ve Paşaköy Kavşakları arasında inşa ediliyor.


Yavuz Sultan Selim Köprüsü güzergahı

Yavuz Sultan Selim Köprüsü güzergahı!


Yavuz Sultan Selim Köprüsü güzergahı

Odayeri Kavşağından başlayarak Paşaköy Kavşağı sonrasında proje sonuna kadar, yaklaşık 60 kilometre uzunluğundaki 2 x 4 şeritli otoyol kesimi ile;


Odayeri Kavşağı'ndan başlayarak, mevcut Mahmutbey Batı Kavşağı'na gerekli düzenlemeler yapılarak bağlanacak şekilde, yaklaşık 22 kilometre 2x4 şeritli otoyol bağlantı yolu;


Reşadiye Kavşağı'ndan başlayarak Çamlık Kavşağı’na kadar, yaklaşık 13 kilometre 2x4 şeritli otoyol bağlantı yolunu kapsıyor.


2015 yılında hizmete girmesi beklenen proje ile İstanbul'un kuzey bölümünde yeni bir yerleşim ve ticaret alanı da oluşturularak, İstanbul'un şehir içindeki yoğunluğunun paylaştırılması amaçlanıyor.




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön