19 / 04 / 2024

Yavuz Sultan Selim Köprüsü hayatı kolaylaştıracak!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü hayatı kolaylaştıracak!

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün millete, İstanbul'a ve bütün insanlığa hayırlı olmasını diledi.



Gül, Yavuz Sultan Selim Köprüsü Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, böyle mutlu bir günde, böyle bir gurur gününde, bütün dostlarla birlikte olmaktan sevinç duyduklarını belirtti. 


Bundan 3 yıl önce köprünün temelini attıklarını, o zaman Cumhurbaşkanı olarak köprünün isminin Yavuz Sultan Selim Köprüsü olduğunu açıklama onurunu da yaşadığını anımsatan Gül, "Şimdi de ne mutlu ki 3 sene içerisinde, bu büyük mühendislik harikası sanat eseri, bu muhteşem Boğaz'ın üçüncü incisinin açılışını, hep beraber yapıyoruz. Milletimize, İstanbul'a, bütün insanlığa hayırlı olsun. Sadece köprüyü değil köprüyle birlikte yine muhteşem otobanların, yolların açılışı da yapılıyor. İnanıyorum ki İstanbul'da hayat bundan çok daha kolaylaşacak. İnanıyorum ki bu köprü gerçekten sadece İstanbullulara değil, İstanbul'a gelen herkese hizmet edecek." diye konuştu. 


20 soruda Yavuz Sultan Selim Köprüsü!



Gül, köprünün yapılmasında en çok emeği geçenleri yakından bilen kişinin kendisi olduğunu anlattı. 


Öncelikle o zaman Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu köprünün ve bunun gibi diğer eserlerin Türkiye'ye kazandırılmasındaki kararlılığı, azmi ve istikametinin önemli olduğunu vurgulayan Gül, şöyle devam etti: 


"En büyük, muhakkak ki katkı onun ama ondan sonra değerli Başbakan Binali Bey'in. 2002 yılında AK Parti olarak ilk hükümetimizi kurduğumda, o günkü kabinemde de Ulaştırma Bakanı olan ve vizyonuyla, gerçekten uzak görüşlülüğüyle ulaşımda, ulaştırmada, havada, denizde, karada Türkiye'ye çok büyük eserler kazandıran arkadaşımız, şimdiki Sayın Başbakan. Kendilerini gerçekten tebrik ediyorum ve bütün milletimiz adına da teşekkür etmek istiyorum. Şüphesiz ki onlarla birlikte çalışan diğer kabine üyelerimiz, daha önceki Başbakanımız, Meclis'ten bütün onayları veren partilerimiz, hepsinin çok büyük katkısı var. Ulaştırma Bakanlığı'nın değerli mühendislerinin, hepsinin çok büyük muhakkak ki bu projelerin hazırlanmasında, önümüze getirilmesinde, hepsinin çok büyük vizyoner bakışı var. Hepsine çok çok teşekkür ediyorum. Bu köprüyü ve yolları vaktinden önce yapan İbrahim Çeçen Bey'i, yerli, yabancı bütün burada emeği geçen herkesi tebrik etmek gerekir." 


Abdullah Gül, bugün bu büyük mutluluğu ve gururu yaşarken, hüzünler de yaşandığını dile getirdi. Şırnak'taki terör saldırısının herkesin coşkusunu gölgelediğini ifade eden Gül, saldırıda şehit olanlara Allah'tan rahmet, ailelerine ve Türk milletine başsağlığı diledi. 


Türkiye'nin yoluna muhakkak ki devam edeceğini, muasır medeniyetler denilen gelişmiş demokrasilerin de  üzerine çıkacak bir ülke olacağını aktaran Gül, şunları kaydetti:


"Bundan hiçbir şüphemiz yok. Bu yönde kararlı şekilde giderken, birçok problemler, bölgemizden kaynaklanan, terörden kaynaklanan, bütün bunları da akılla bütün bunları kendi tarihimizle ve bütün insanlık tarihinden aldığımız tecrübelerle vizyonla çözüleceğine, aşılacağına ve parlak günleri hep beraber yaşayacağımıza inanıyorum. Unutmayın ki bu kadrolar, halka hizmeti Hakka hizmet bilen kadrolardır. Onun için çok daha fazla Türkiye'ye sadece imar alanında değil başka alanlarda da Türkiye'nin demokrasisini daha çok güçlendirerek, hukuk yapısını, insan hakları yapısını, her şeyi çok daha standartları yükselterek, Türkiyeyi çok daha ileriye taşıyacağından eminim. Bu duygularla bir kez daha başta sayın değerli Cumhurbaşkanı, Başbakan, bütün kabine üyeleri olmak üzere hepsine şükranlarımızı sunuyorum, başarılar diliyorum, sağolun, var olun. Köprü milletimize, insanlığa hayırlı olsun." 


AA


Geri Dön