07 / 05 / 2024

Yaz tatiliniz zehir olmasın! Tatile çıkacaklar dijital güvenliğe dikkat!

Yaz tatiliniz zehir olmasın! Tatile çıkacaklar dijital güvenliğe dikkat!

Bilişim uzmanları tatile çıkacakları siber saldırılara karşı uyarıyor. Uzmanlar, kimlik hırsızlığı saldırılarına maruz kalmamak için özellikle bilgisayar, telefon ve tablet gibi akıllı cihazları kullanırken dikkat edilmesi gereken kuralları açıkladı.



Havaların ısınmasıyla birlikte tatil hazırlıkları başladı. Okulların da 16 Haziran’da tatile girmesiyle birlikte aileler keyifli bir yaz tatili geçirebilmenin planlarını yapıyor. Ancak tatilinizin zehir olmaması için dolandırıcıların da tuzağına düşmemekte yarar var. Özellikle sahte tatil siteleri ve villa dolandırıcılığına karşı tüketicileri uyaran bilişim uzmanlarının tavsiyeleri bununla da bitmiyor. Uzmanlar, yaz tatilinde özellikle dijital güvenliğin de çok önemli olduğuna işaret ediyor.

Bitdefender Antivirüs Türkiye distribütörü Laykon Bilişim Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, tatile çıkmayı planlayanları akıllı cihazlarının ve kişisel verilerinin güvenliği açısından önemli uyarılarda bulundu.  

Tatile çıkacaklara dijital güvenlik önerilerinde bulunan Akkoyunlu, akıllı telefonlara, tablet, telefon ve dizüstü bilgisayarlarına gelen güvenlik güncellemelerinin ihmal edilmemesini, mutlaka yapılmasını önerdi.  


Geri Dön