19 / 04 / 2024

Yazlık ev dekorasyonunun püf noktaları!

Yazlık ev dekorasyonunun püf noktaları!

EDDA Mimarlık Kurucusu İç Mimar Eda Tahmaz, yazlık ev dekorasyonunun püf noktalarını ve bahçe tasarımlarında dikkat edilmesi gereken kriterleri anlattı.



Yaz aylarının gelmesiyle yazlık ev dekorasyonu için fikir arayışları başladı. Konut projelerinin ardından havuz ve bahçe tasarımlarında da farklı fikirlerler arayışında olan EDDA Mimarlık'ın Kurucusu İç Mimar Eda Tahmaz, yazlık ev dekorasyonunun püf noktalarını, sezonun trendlerini, havuz ve bahçe tasarımlarında dikkat edilmesi gerekenleri anlattı. 

İç Mimar Eda Tahmaz, genellikle beyazın hakim olduğu iç mekanlarda farklı noktalarda kullanılacak canlı renkler ile enerjinin yükseltilebileceğini, aynı zamanda malzeme seçiminde beyaz ahşap ile arzu edilen hafif görünüm yakalanabilecekken dış mekanda da sosyalleşme alanı olarak görülen havuz başı ve bahçe tasarımlarının da en az iç mekan dekorasyonu kadar önemli olduğunun altını çizdi.

Işığı en iyi yansıtan renk olarak yazlık ev dekorasyonunda sıklıkla tercih edilen beyaz rengin mekanı olduğundan daha büyük ve ferah göstermesi nedeniyle dekorasyon için öne çıktığını söyleyen Eda Tahmaz, yeşil, mor, kırmızı, çivit mavisi gibi canlı renkleri aksesuarlarda ve tekstil ürünlerinde tercih ederek mekan içerisinde bulunan enerjiyi yükseltebileceğimizi ifade ediyor. Mavi ve beyaz desenli tekstil ürünleri veya mobilyalar ile dekorasyona aynı zamanda marin temasının da getirilebileceğini ifade eden Tahmaz’a göre, güneşi mekan içerisine alan sarı, bu yaz, dekorasyon meraklıları için büyük bir öneri oldu. Sarı detaylara sahip aydınlatma elemanları, sarı objeler veya sarı bir puf, mekan içerisinde bulunan havayı değiştirecek. Desenlerde hayvan baskıları ile özellikle de zebra ve leopar desenlerinin revaçta olacağını belirten iç mimar, tek bir duvarda seçilecek zebra desenli duvar kağıdının mekana şık bir görünüm katacağı düşünülüyor.

Bu zamana kadar hayata geçirdiği tüm projelerinde doğal malzeme kullanan Tahmaz, yazlık evler için de zemin kaplamalarında ve mobilyalarda seçilebilecek beyaz ahşabın sezona damgasını vuracağı yönünde ipuçları verirken doğal taş kullanımının hiçbir zaman demode olamayacağını, mermerin iç mekanlara getirdiği yalın ve hafif görünümün özellikle de yazlık evler için bir vazgeçilmez olarak öne çıkıyor.

Evler ile bir araya gelen havuz başı alanlarında ise havuz ile buluşan hidromasajlı açık küvet alanlar da meydana getirilerek, tüm aile fertlerinin bir arada daha çok vakit geçirmelerine olanak sunulduğunu ifade eden iç mimar, havuz başı alanlarında özellikle güneşe ve suya dayanıklı, solmayan ve leke tutmayan kumaşlardan meydana gelen mobilyaların kullanılmasını gerektiğini; bir tente, güneş şemsiyesi veya tik ahşap gölgeliklerle tasarlanmış bir açık hava odası ile havuz keyfinin daha da arttırılabileceğini belirtiyor.


Geri Dön