19 / 04 / 2024

İşte küçük daireleri büyük gösterecek püf noktalar!

İşte küçük daireleri büyük gösterecek püf noktalar!

Ünlü mobilya mağazalar zincirinin Yönetim Kurulu Başkanı Fikri Çetin, küçük evlere de ferahlık getirecek püf noktalar hakkında tavsiyelerde bulundu. Çetin,"Duvar boyalarınızda açık renk kullanın.''dedi.



Doğru mobilya, renk, dekorasyon ve aydınlatma seçenekleriyle küçük evlerde de ferah görünüme kavuşulabilir. Son 10 yıldır, özellikle İstanbul’da 1+1 ve 2+1 şeklinde daireler daha fazla ön plana çıkmaya başladı ve bu dairelerin büyüklükleri de genellikle 35-75 metrekare arasında değişiyor. Evler küçülmeye başladıkça, mobilya ve dekorasyon seçenekleri de azalmaya başladı. Oysa küçük metrekareli bir evi, kullanım alanı rahat bir şekle dönüştürülebilir. Yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştirdiği anahtar teslim projeler ile evi A'dan Z’ye dizayn eden bir mobilya mağazalar zincirinin Yönetim Kurulu Başkanı Fikri Çetin, küçük evlere de ferahlık getirecek püf noktalar hakkında bazı tavsiyelerde bulundu.



Doğru dekorasyon ile kullanımı rahat evlere kavuşulabilir


Doğru  dekorasyon sayesinde evin kullanım alanının rahatlatacağını belirten Çetin,"Duvar boyalarınızda açık renk kullanın. Açık renkle boyanmış duvarlar ışığı yansıttığı için mekânın geniş algılanmasını sağlar. Açık renk zemin ise, odanızı olduğundan daha büyük gösterir. Kullanacağınız parke, granit, mermer gibi zemin kaplama malzemelerinin desensiz olanlarını seçmeye özen gösterin. Ayrıca koltuklarınızda da desensiz kumaşlar ve pastel tonlarda renkler seçmelisiniz. Renkli aksesuar seçimi ise, evinize canlılık katarken, ihtiyacınızı karşılayacak boyutlarda ve özelliklerde mobilyalar seçerek alandan maksimum düzeyde faydalanabilirsiniz. Duvar renginde perde seçiminin yapılması da bir diğer püf nokta." şeklinde konuştu.




Yeni Asya



Geri Dön