19 / 04 / 2024

Yazlık fiyatları Osmangazi Köprüsü'yle uçacak!

Yazlık fiyatları Osmangazi Köprüsü'yle uçacak!

Osmangazi Köprüsü, İstanbul İzmir arası mesafeyi 1.5 saat kısalttı. Gebze İstanbul Otoyolu’nun tamamlanmasıyla da iki şehir arası mesafe 3.5 saate inecek.



Osmangazi Köprüsü, İstanbul  İzmir  arası mesafeyi 1.5 saat kısalttı. Gebze İstanbul Otoyolu’nun tamamlanmasıyla da iki şehir arası mesafe 3.5 saate inecek. Yazlıkçılarla birlikte inşaat sektörü de otoyolun tamamlanmasını sabırsızlıkla bekliyor. Çünkü İzmir çevresinde yazlık fiyatlarının 3 yılda en az 3 kat artacağı öngörülüyor.


Geçen hafta hizmete açılan Osmangazi Köprüsü ile İzmir İstanbul’a artık 1.5 saat daha yakın. Ancak köprüyü de içeren 433 km uzunluğundaki Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi, tamamlandığında İzmir İstanbul arası mesafe 3.5 saate inecek.  Öğlen arabasıyla İstanbul’dan yola çıkan kişi, akşamüstü İzmir’de çayını yudumlayabilecek. Mesafelerin bu derece yakınlaşmasının kuşkusuz ekonomiye de katkısı büyük olacak. Proje özellikle turizm ve emlak sektörlerini heyecanlandırıyor. İstanbul ve çevresinin Ege’ye bu kadar yakınlaşması, iç turizm açısından büyük bir fırsat olarak görülürken, kısa mesafenin yazlıkçıları da ciddi anlamda motive edeceği tahmin ediliyor. Otoyolun 2 yılda tamamlanacağı öngörülüyor. 


BURSA, BALIKESİR VE İZMİR


İzmir ve Çeşme’de konut projeleri geliştiren Folkart’ın Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, İstanbul-Çeşme arasının 3.5 saate inmesiyle İstanbul, Bursa, Balıkesir gibi otoban hattı şehirlerin tatil bölgesinin Çeşme olacağını, turizmin bölgede 12 aya yayılacağını belirtti. Snacak, otoyol projesinin henüz Çeşme’de gayrimenkul fiyatlarına yansımadığını vurguladı. 


Yazlık fiyatları Osmangazi Köprüsü yle uçacak!


GÖRMEDEN İNANMIYORLAR


Türk insanının, görmeden dokunmadan inanamadığını, ancak arabasına binip, 3.5 saatte İstanbul’dan İzmir’e geldiğinde buna inanacağını vurgulayan Sancak, “O zaman da treni kaçıracaklar. 3 yıl sonra, fiyatlar en az 3 kat artar” diye konuştu. Çeşme’de proje üreten bir diğer konut geliştiricisi Veryeriler İnşaat’ın Yönetim Kurulu başkanı Alpan Veryeri de “Osmangazi Köprüsü ile Marmara ve Ege Bölgesi'nin bu denli yakınlaşması ekonomik canlılığın artmasına da yardımcı olacaktır. İstanbul'dan İzmir'e 3,5 saat gibi bir kısa bir sürede ulaşılması İzmir turizmine de büyük ivme kazandıracaktır. İzmir'e yapılacak yatırımlar arttıkça başta emlak ve inşaat sektörleri olmak üzere İzmir önemli bir merkez haline gelecek” ifadelerini kullandı.


Tarih ve kültür turizmine de katkı yapacak


Otoyolun İzmir Limanı'nın yanı sıra Çandarlı'da inşa edilmeye başlayan liman ile Marmara Bölgesi'ndeki limanlarla bağlantı sağlayacağına da dikkat çeken Mustafa Baygan, “İzmir ve çevre-sindeki Çeşme, Foça, Dikili, Bergama gibi turizm merkezlerinin potansiyellerini 12 aya çıkarması bekleniyor. Aynı zamanda otoyol projesi, tarih ve kültür turizmine yönelik ziyaretçi sayısını da arttıracaktır” diye devam etti.


Yazlık fiyatları Osmangazi Köprüsü yle uçacak!


Yalova’da uçuşa geçti bile 


Henüz dev projenin sadece Osmangazi Köprüsü ayağı tamamlanmış durumda. Ancak Yalova’da arsa fiyatlarının şimdiden uçuşa geçti. Beyttürk İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman, "Yalova’nın tüm ilçe ve köylerine yatırım yapan gayrimenkul yatırımcıları kazançlı çıktı. Güzergahtaki araziler imar durumuna göre, iki yıl öncesi ile karşılaştırıldığında bugün yüzde 300-400’lere varan oranlarda değerlendi" ifadelerini kullandı.


Bazı yerler 4 kat değerlendi


ERA Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan da otoyolun açılmasıyla birlikte Manisa ve İzmir civarındaki arazilerin değerleneceğini belirtti. Yazlık fiyatlarında artış beklendiğini vurgulayan Baygan, "Gebze'den başlayıp Yalova, Bursa, Balıkesir, Manisa'yı takip ederek otoyolun geçtiği araziler, bazı yerlerde dört kat değerlendi. Bu bölgelerin değer artışında konut ve turizm imarlı arsaların sayıca fazla olması etkili" dedi. 


Akşam


Geri Dön