19 / 04 / 2024

YDA Group'a Bonds and Loans Türkiye Ödülleri'nden 6 ödül!

YDA Group'a Bonds and Loans Türkiye Ödülleri'nden 6 ödül!

YDA Group'tan yapılan açıklamaya göre, şirket, 100'den fazla anlaşmanın başvurduğu ve 13 ülkeden 3 bin kişinin oy kullandığı yarışmada 200 milyon liralık tahvil ihracı ile "Yılın Yerel Tahvil Bono İhracı" kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü.



YDA Group, finans dünyasının oscarları olarak da adlandırılan "Bonds&Loans Türkiye Ödülleri" kapsamında 6 kategoride ödül almaya hak kazandı.


YDA Group'tan yapılan açıklamaya göre, şirket, 100'den fazla anlaşmanın başvurduğu ve 13 ülkeden 3 bin kişinin oy kullandığı yarışmada 200 milyon liralık tahvil ihracı ile "Yılın Yerel Tahvil Bono İhracı" kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü.


Dalaman Havalimanı Projesi ile "Yılın Ulaşım Finansmanı Anlaşması" alanında birincilik ve "Yılın Sendikasyon Kredisi"nde  ikincilik ödülünü alan YDA, Kayseri Entegre Sağlık Kampüsü Projesi ile "Yılın Proje Finansmanı", "Yılın Sendikasyon Kredisi Anlaşması" ve "Yılın Yapılandırılmış Finansmanı Anlaşması" kategorilerinde üçüncülük ödüllerine değer bulundu.


Ödül töreninde konuşan YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, 200 milyon liralık tahvil ihraçlarında, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın (EBRD) ilk kez bir reel sektör ihracına katılarak ihracın yüzde 20'sini tek başına almasının, sadece kendileri için değil, Türkiye'ye duyulan güveni göstermesi açısından da büyük önem taşıdığını kaydetti.


Arslan, ödül alan tahvil ihraçları ile Dalaman Havalimanı ve Kayseri Entegre Sağlık Kampüsü projelerinin kendi alanlarında ilkleri barındırdığını aktardı.


Tahvil ihraçlarında EBRD'nin ilk kez Türk lirasına yatırım yaptığını ifade eden Arslan, Dalaman Havalimanı'nın ise "EBRD'nin finanse ettiği ilk bölgesel havalimanı" olma özelliği taşıdığını bildirdi.


Arslan, "Türkiye'nin ilk şehir hastanesi projesi olan Kayseri Şehir Hastanesi; şehir hastaneleri arasında finansmanında anlaşma sağlanan ilk proje. İlkleri barındıran projelerimizin ödüllendirilmesi grubumuz adına gurur verici" ifadelerini kullandı.


AA


Haber Zaman Gazetesi'nde şöyle yer aldı;

Anadolu Grubu'nun şirketlerinden Anadolu Gayrimenkul, sektöre ilk adımını attığı ofis projesi AND Kozyatağı'nın ardından ilk konut projesini de hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Proje için Kartal'ı seçen Anadolu Gayrimenkul, grup şirketlerinin arazisini kullanacak. Kartal'da yükselecek projede bin 300 konut ve ofis alanı yer alacak. Projenin satışlarına Mart 2016'da başlayacaklarını belirten Anadolu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Baki Usta, “Kartal'da Adel Kalemcilik'e ait 10 dönüm arsa vardı, ihale ile aldık. Bu ihalede belirlenen bedel üzerinden yine grubumuza ait 45 dönüm arsayı aldık. Net 55 dönüm alanda proje geliştireceğiz. Arsa için 250 milyon lira yatırım yaptık.” dedi.


45 dönüm arazinin tek parsel olduğunu anlatan Usta, bu bölümde konut alanları yapılacağını, 10 dönümlük diğer alanda ise ofis projesi gerçekleştireceklerini söyledi.  İlgi sebebiyle ocak ayında ruhsat aldıklarında ön satış yapabileceklerini kaydetti. Anadolu Gayrimenkul, Ankara'da ise 2014'te ihaleyle aldıkları 10 dönüm arazi üzerinde ofis projesi geliştirmek için kolları sıvadı. Asıl büyümek istedikleri alanın ofis olduğunu kaydeden Usta, “36 bin metrekare kiralanabilir alana sahip ilk ofis projemiz AND'de satış yapmadık, mülkü kiralayarak portföyümüzde tutmaya karar verdik. 2015 sonuna kadar yüzde 50 kiralama seviyesine geleceğimizi tahmin ediyorum. Hepsi kiralandığında ise yılda 10 milyon dolarlık kira geliri öngörüyoruz.” dedi. Dove Chemicals'ın da merkezini AND Kozyatağı'na taşımıştı.

AND KOZYATAĞI'NA 7 ÖDÜL

AND'nin mimari tasarımının Alman şirket HPP'ye ait olduğunu belirten Usta, “Kentsel dönüşüm kapsamında biblo gibi bir bina yaptık. Projemiz 2014 yılında Dubai'de ‘En İyi Ofis' ödülünü aldı. Bu yıl Londra'da 2 Avrupa birinciliğine layık görüldük. Bunlarla birlikte AND uluslararası alanda 7 ödül kazanmış oldu.” dedi. Projeleri inşa ederken ‘işi şansa bırakmadıklarını' anlatan Usta, yatırım öncesi detaylı pazar araştırmaları yaptıklarına dikkat çekti. Usta, “Kozyatağı'ndaki ilk projemizde 36 araştırma yaptırmıştık. Kartal için de şimdiden 11 araştırma yaptık. Bölge analizinden, hedef kitleye kadar her detayı araştırıyoruz.” dedi.


Zaman 


Geri Dön