18 / 04 / 2024

Yedieminlik faaliyetleri özelleştirme kapsamına dahil edildi!

Yedieminlik faaliyetleri özelleştirme kapsamına dahil edildi!

İcra ve iflas kanununun 88. maddesi kapsamındaki yedi eminlik faaliyetleri özelleştirme kapsam ve programına dahil edildi.



Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na (ÖİB) ilişkin Cumhurbaşkanı kararına göre, icra ve iflas kanununun 88. maddesi kapsamındaki yedieminlik faaliyetleri özelleştirme kapsam ve programına dahil edildi. Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Özelleştirme işlemleri 31 Aralık 2025'e kadar bitirilecek. 

Özelleştirme işlemleri, işletme hakkının verilmesi ya da gelir ortaklığı modeli ve işin gereğine uygun diğer hukuki tasarruf yöntemlerinin ayrı ayrı ya da beraber uygulanarak yapılacak. Yedieminlik faaliyetleri bir bütün şeklinde ya da bölgelere ayrılarak özelleştirilecek. Özelleştirme sözleşmelerinin, işletici ile ÖİB ve Adalet Bakanlığı tarafından imzalanması kararı alındı. 

Yedieminlik faaliyetleri özelleştirme kapsamına dahil edildi!

İcra ve iflas kanununun 88. maddesi çerçevesinde haczedilen mallar, halihazırda Adalet Bakanlığı tarafından yetki verilen gerçek veya tüzel kişilere ait lisanslı yediemin depolarında saklanıyor. 

Özelleştirme işlemleri bitirilinceye kadar yedieminlik faaliyetlerine ilişkin mevzuatı kapsamında mevcut haliyle sürdürülmesine devam edilecek.

Karar için tıklayın 


Geri Dön