25 / 04 / 2024

Maliye Hazinesi'ne kayıtlı bazı gayrimenkuller özelleştirme kapsamına alındı!

Maliye Hazinesi'ne kayıtlı bazı gayrimenkuller özelleştirme kapsamına alındı!

Bugünkü 31488 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan kararla mülkiyeti Maliye Hazinesine kayıtlı bazı gayrimenkuller özelleştirme kapsamına alındı...



Mülkiyeti Maliye Hazinesine kayıtlı bazı gayrimenkuller özelleştirme kapsamına alındı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Sümer Holding AŞ ve Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye (TÜRKŞEKER) ait bazı gayrimenkuller için yapılan ihale sonuçları da karara bağlandı.

Konuyla ilgili olan Cumhurbaşkanı Kararı bugünkü 31488 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

31488 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Maliye Hazinesine kayıtlı olan İstanbul Avrupa Yakası Kadıköy ilçesi, Zühtüpaşa Mahallesi'nde yer alan taşınmazın kiralama, gelir ortaklığı modeli ve işin gereğine uygun sair hukuki tasarruflar, mülkiyetin gayri ayni hakların tesisi ya da işletme hakkının verilmesi yöntemlerinden biri ya da birkaçının beraber uygulanarak özelleştirme kapsamına alınması kararlaştırıldı.

Maliye Hazinesi ne kayıtlı bazı gayrimenkuller özelleştirme kapsamına alındı!

Ayrıca yine mülkiyeti Maliye Hazinesine ait İstanbul Avrupa Yakası Kartal ilçesi, Soğanlık Mahallesi'nde yer alan 23 bin 688,55 metrekare yüzölçüme sahip taşınmazın özelleştirme kapsam ve programa alınmasına karar verildi.

ÖİB İhale Komisyonu tarafından özelleştirme kapsam ve programında yer alan, Maliye Hazinesi adına kayıtlı başkent Ankara'nın Yenimahalle ilçesi Susuz Mahallesi'nde bulunan toplam 30 bin 109 metrekare yüzölçüme sahip gayrimenkullerin özelleştirilmesini teminen yapılan ihale sonucunda 9 milyon 160 bin Türk Lirası tutarla en yüksek teklifi veren Gülmar Gıda Sanayi Ticaret Taahhüt Limited Şirketine satışı kararlaştırıldı.

ÖİB İhale Komisyonu tarafından, özelleştirme kapsam ve programında yer alan Hazine adına kayıtlı, Yalova ilinin Çiftlikköy ilçesinde bulunan toplam 7 bin 746,33 metrekare yüzölçüme sahip gayrimenkulün özelleştirilmesini teminen yapılan ihale sonucunda gayrimenkulün 8 milyon 620 bin Türk Lirası bedelle en yüksek teklifi veren Feridun Çetin'e satışı için karar verildi.

Yine 31488 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre mülkiyeti Karayolları Genel Müdürlüğü adına kayıtlı özelleştirme kapsam ve programında yer alan başkent Ankara'nın Keçiören ilçesi Hasköy Mahallesi'nde bulunan "Ticaret Alanı ve Yol" kullanım kararları getirilmesine yönelik şekilde ÖİB tarafından hazırlanan Nazım İmar Planı ile Uygulama İmar Planlarına da onay verildi.

Maliye Hazinesi ne kayıtlı bazı gayrimenkuller özelleştirme kapsamına alındı!

ÖİB İhale Komisyonu tarafından, Münfesih TTA Gayrimenkul AŞ (Sümer Holding AŞ) adına kayıtlı özelleştirme kapsam ve programında yer alan Antalya ilinin Aksu ilçesi Kemerağzı Mahallesi'nde yer alan 23 bin 328,46 metrekare yüzölçüme sahip gayrimenkulün özelleştirilmesi ihalesinde, 176 milyon Türk Lirası bedelle en yüksek teklifi veren Vahit Karaarslan'a satışı için karar alındı.

Sümer Holding AŞ adına kayıtlı, Samsun ilinin Bafra ilçesi Elifli Mahallesi'nde yer alan gayrimenkullerin ve üzerindeki binaların bir bütün olarak özelleştirilmesini teminen yapılan ihale sonucunda,13 milyon Türk Lirası tutarla en yüksek teklifi sunan Asım Celal Usta’ya satışına ilişkin karar da yine Yine 31488 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Özelleştirme kapsam ve programında yer alan, TÜRKŞEKER adına kayıtlı, Afyonkarahisar ili, Merkez ilçesi Dumlupınar Mahallesi'nde yer alan 3 bin 733,93 metrekare alana sahip gayrimenkul ve ve bu gayrimenkul üzerinde yer alan binaların özelleştirme ihalesi sonucunda, 14 milyon 600 bin Türk Lirası bedelle en yüksek teklifi sunan Çelikel Yapı Ticaret Limited Şirketine satışına karar verildi.

Karar için tıklayın


Geri Dön