25 / 04 / 2024

Yedikule Bostanları nasıl olacak?

Yedikule Bostanları nasıl olacak?

Yedikule bostanları için hazırlanan eski proje kamuoyunda çok eleştiri almıştı. Yedikule Bostanları projesinde revize yapıldı. Peki, Yedikule Bostanları nasıl olacak?



Gazete Habertürk'ten Mehmet Demirkaya'nın haberine göre; Yedikule’deki tarihi bostanlar için yeni proje hazırlanıyor. Eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’ın 2014 yılında planlarını veto ettiği Osmanlı Sarayı’na ait tarihi bostanlık alanla ilgili planlar, geliştirilerek yeniden Büyükşehir Meclisi gündemine konu oldu. 

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yeni planlara göre hazırlanan çevre düzenleme işini ise yaklaşık 12 milyon TL’ye ihaleye çıkardı. Daha önce veto edilen Yedikule Bostanları projesinde, bostanlık alanların azaltılması, kafe, otopark, teşhir alanlarının artırılması çok tartışılmıştı. 

 

UNESCO tarafından Dünya Miras Listesi’ne alınan Yedikule Bostanları ile ilgili olarak hazırlanan “Yedikule Belgradkapı Arası Çevre Düzenleme ve Peyzaj Avan Projesi’ne ilişkin Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Tadilatı” teklifi, İBB Planlama Müdürlüğü tarafından hazırlandı. Meclis tarafından İmar ve Kentsel Yenileme Komisyonları’na havale edilen teklif, komisyonların teklif ile ilgili hazırlayacağı rapor sonrasında tekrar Meclis gündemine alınarak görüşülecek. 

 

Revize edilen yeni projede, restoran kafe ve otopark gibi alanlar yerine yeni projede daha çok sera, pazar, çocuk oyun alanı, şifalı bitkiler bahçesi yer alacak. 

 

İBB, Kadir Topbaş’ın istifasının gerçekleştiği gün, “Yedikule Belgradkapı Arası Çevre Düzenleme İnşaatı”nın ikinci ihalesine, 22 Eylül 2017 tarihinde onay çıkarmıştı. 

 

İhaleyi ise 12 milyon 207 bin 734 TL’ye İşsan İnşaat Tic. ve San. Ltd. şirketi kazanmıştı. İBB’nin 1 Aralık 2017 tarihinde İşsan ile imzaladığı sözleşmeye göre, söz konusu düzenlemenin 2 Ekim 2018 tarihine kadar bitmesi gerekiyor.

 

Yedikule Bostanları nasıl olacak?


Yedikule Bostanları nasıl olacak?


Geri Dön