28 / 03 / 2024

Yemenli yatırımcılar Türkiye'den gayrimenkul alıyor!

Yemenli yatırımcılar Türkiye'den gayrimenkul alıyor!

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Türk – Yemen İş Formu'nda Yemenli yatırımcının Türkiye’den konut satın alması konusu masaya yatırıldı.




Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk Yemen İş Konseyi Başkanı ve Beyttürk Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman, Türk – Yemen İş Formu düzenledi. Gerçekleştirilen toplantıda gayrimenkul ve diğer sektörler başta olmak üzere ticari ve ekonomik ilişkilerin temelini oluşturan konularda girişimlerde bulunulması, binlerce Yemenli yatırımcının Türkiye’den konut satın alması ve Yemen'in ekonomik kalkınmasında Türkiye'nin rolünün ne olabileceği ile ilgili somut işbirliği alanlarının tespit edilmesi gibi konular görüşüldü.
 
Barman: “Yemen'deki yaraların sarılması, istikrarsızlığın hafifletilmesi ve her iki ülke arasındaki ekonomik gelişmelerin masaya yatırılması amacıyla 1 milyar doların üzerinde yatırım yapacak Yemenli yatırımcılar geçtiğimiz hafta heyet olarak Türkiye’ye geldi. Yemenli binlerce yatırımcı Türkiye’de vatandaşlık elde etmek amacıyla konut satın alarak Türkiye’deki cazip yatırım fırsatlarını değerlendirmektedir.  Yemen’in coğrafi konumu ve stratejik hedef pazar olan Doğu Afrika'ya yakınlığı bizleri cezbetmektedir. Yemen'de yatırım ortamının iyileşmesiyle Türk İşadamlarının ülkeye ilgisi artacaktır.”  dedi.
 
Yemen’de istikrar ortamının sağlanması ve her iki ülkede de gayrimenkul yatırımlarının teşvik edilmesi için çalışmalar yapan DEİK – Türk Yemen İş Konseyi, geçtiğimiz günlerde bir İş Formu gerçekleştirdi. Suudi Arabistan ve diğer Körfez ülkeleri yatırımcılarının olduğu gibi Yemenli yatırımcıların da Türkiye'den emlak alımını hızlandırdığı, özellikle Yalova ve çevresindeki konutlarla ilgilendiklerini dile getiren Barman şu şekilde konuştu:
 
“250 bin dolar ve üzerindeki satın almalarda yabancılara vatandaşlık hakkı tanınıyor. Arap ülkelerinden gelen yatırımcılara konut satışları rekor seviyede artarak devam ediyor. Özellikle Yemen, Irak ve Katarlı yatırımcıların ilgisinin her zamankinden çok daha fazla olduğu gözlemleniyor.  Türkiye’den gayrimenkul alarak oturum hakkı kazanıyorlar, bu da küçük yatırımcı için çok büyük bir fırsat oluyor. Bugün 250 bin doların altında da yatırım yapma kapasitesi olan yüz binlerce Arap yatırımcı bulunmaktadır. Arap yatırımcılar içerisinde binlerce Yemenli yatırımcı olduğunu da söyleyebiliriz. Gerçekleştirilecek doğru projeler ile bu yatırımcılar Türkiye’ye çekilebilir.” 
 
 
 Yemenli yatırımcılar Türkiye den gayrimenkul alıyor!


 
Barman: “1 milyar Doların Üzerinde Yatırım Yapacak Yemenli Yatırımcılar Heyet Olarak Türkiye’ye Geldi” 

 
Ülkemize çok ciddi döviz girdisi sağlayan yabancıya konut satışının artırılmasının şart olduğunu dile getiren Barman: “DEİK olarak Yemenli yatırımcıların potansiyeline çok inanıyoruz. Yemenli yatırımcıları Türkiye’ye çekmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Özellikle Suudi Arabistan’da yatırımları olan Yemenli yatırımcılar şu anda ilgisini Türkiye’ye çevirdi. 1 milyar doların üzerinde yatırım potansiyeli olan Yemenli yatırımcılar geçtiğimiz hafta heyet olarak Türkiye’ye geldi. Toplantımızda her iki ülkeye de fayda sağlayacak ticari ve ekonomik ilişkilerin yanı sıra Türkiye’den Yemenli yatırımcıların konut alımını destekleyecek işbirlikleri masaya yatırıldı." dedi.
 


Geri Dön