29 / 03 / 2024

Körfezli gayrimenkul yatırımcısı Türkiye'den vazgeçmiyor!

Körfezli gayrimenkul yatırımcısı Türkiye'den vazgeçmiyor!

Körfezli yatırımcı Türkiye'den vazgeçmiyor. "Yatırım fırsatları ve direnci artan bir Türkiye, yatırım potansiyeli olarak artık daha da cazip" diyen yatırımcılar, Türkiye'ye yönelik planlarını artırma kararı aldı.



Son yıllarda Türkiye'deki yatırımları hız kazanan Körfez ülkelerinden yatırımcılar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası demokrasi ve ekonomisine güven duydukları Türkiye'nin artık daha cazip olduğunu belirtirken, ülkedeki yatırımlarının da artacağı mesajını verdi. Suudi gayrimenkul firması Al-Zamil Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Abdulhamid Abdullah Al-Zamil, yaptığı açıklamada Türkiye'de kurdukları Türk Al Zamil Gayrimenkul'un ülkede büyük yatırımları bulunduğunu, şirketin bunun yanı sıra Türkiye'de 500 milyon liralık bir gayrimenkul yatırım fonu kurduğunu bildirdi. 


Körfezli gayrimenkul yatırımcısı Türkiye den vazgeçmiyor!

GÜÇLENEREK ÇIKACAK  

Darbe girişimine son derece üzüldüklerini ifade eden Al-Zamil, "Ancak Türkiye'ye güvenimiz tam Bundan sonra da Türkiye'ye yatırım yapmaya devam edeceğiz" dedi. Al-Zamil, Türkiye'nin bu olaylardan çok daha güçlenerek çıkacağına emin olduklarını vurgulayarak, "Yatırım fırsatları barındıran ve direnci artan bir Türkiye, yatırım potansiyeli olarak bizim için artık daha da cazip" diye konuştu. 


Ekonomide endişe yok yeni fırsatlar var 

Al-Zamil, şöyle devam etti: "Yatırım planlarımızı büyüyen Türkiyemize uygun olarak revize etmeyi planlıyoruz. İlk günden bu yana ki dostlarımız ve ortaklarımızdan aldığımız tepkiler ekonomimizle ilgili endişe edilecek durumdan ziyade, Türkiye'mizin önündeki yeni fırsatlara işaret etmektedir. Yabancı yatırımcılarla da ortaklığı bulunan bir grubuz. Olaydan sonra ortaklarımızla birçok toplantı yaptık. Bu sıkıntıdan Türkiye'nin güçlenerek çıktığını karşılıklı olarak tespit ettik." 


Üretmeye devam edelim


Körfezli gayrimenkul yatırımcısı Türkiye den vazgeçmiyor!


Suudi Arabistan ortaklı Cathay Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz da, artık ülke için yapacakları en iyi şeyin çalışmaya  ve üretmeye devam etmek olduğuna inandıklarını vurguladı. 


Eskisinden de canlı


Körfezli gayrimenkul yatırımcısı Türkiye den vazgeçmiyor!


BYY Finans Başkanı Yıldırım, "Yatırım ortamının kısa süre içinde eskisinden de daha canlı ve daha yeni olarak normale döneceğini görüyoruz. Yabancı açısından kısa süreli ertelemeler olsa dahi yatırımlara devam edileceğini gördük" dedi.


Tarihi öneme sahip

Yabancı yatırımcılara yatırım yapılandırması alanında hizmet veren BYY Finans'ın Başkanı Bekir Yener Yıldırım ise halkın kahramanca demokrasiye sahip çıkması, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararlı duruşunun tarihi bir önemi olduğunu vurguladı. 


Akşam 


Geri Dön