24 / 04 / 2024

Körfez Gayrimenkul Kongresi için Körfez yatırımcısı Türkiye'de!

Körfez Gayrimenkul Kongresi için Körfez yatırımcısı Türkiye'de!

Mütekabiliyet yasasıyla geniş bir pazarın oluştuğu gayrimenkul piyasasına ilgileri artan 200'ün üzerinde Körfez yatırımcısı, Türk-Körfez Gayrimenkul Yatırım ve İşbirliği Kongresi için Türkiye'ye geldi



Avrupa finans krizi ve küresel durgunluğa rağmen ekonomik büyümesini hızlandıran Türkiye, Körfez bölgesinin yatırımcılarını çekiyor.


Mütekabiliyet yasasıyla geniş bir pazarın oluştuğu gayrimenkul piyasasına ilgileri artan 200'ün üzerinde Körfez yatırımcısı, Türk-Körfez Gayrimenkul Yatırım ve İşbirliği Kongresi için Türkiye'ye geldi. Kongrede Metropol İstanbul'u inceleme fırsatı bulan Körfezli işadamları, 250 metre yüksekliğiyle Avrupa'nın en yüksek binalarından biri olacak kulesi, rezidans blokları ve 400 metre uzunluğunda lüks bir alışveriş caddesi bulunan projeye büyük ilgi gösterdi.


Toplantıya Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, VARYAP Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, Çalık Holding İnşaat Grubu Başkanı Ahmet Taçyıldız ve işadamları katıldı. Toplantıda konuşan Ahmet Çalık, Türkiye'nin dünya ekonomisinde yükselen yeri olduğunu belirterek "Global ekonomide Türkiye yükselen yıldız konumunda. Gayrimenkulde fırsatlar çok daha büyük. Geç kalmadan Türkiye'deki yatırım pozisyonunuzu alın. Körfez'deki yatırımcılarla ülke olarak işbirliklerimizin artacağını düşünüyorum" dedi.


Çalık GYO Genel Müdürü Doç. Dr. Feyzullah Yetgin ise Körfez'deki gayrimenkul yatırımcılarının Türkiye'ye ilgisinin daha da artacağına dikkat çekti. Yetgin, "Mütekabiliyet yasası Türkiye'nin marka değerini artırdı. Bu yasa Ortadoğu ve Arap ülkelerinden önemli bir kaynağı Türkiye'ye taşıyacaktır" dedi. Türkiye'nin kredi notunun yatırım yapılabilir seviyeye çıktığını da hatırlatan Yetgin, yüksek notun büyümemizi destekleyeceğini, faizin düşmesine yol açacağını sözlerine ekledi. Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık (Ortada), Körfez'den dev yatırımcıları ağırladı

Para Dergisi


Geri Dön