26 / 04 / 2024

Körfez yatırımcısı Türkiye için seçimleri bekliyor!

Körfez yatırımcısı Türkiye için seçimleri bekliyor!

Gözünü Türkiye pazarına diken Körfez yatırımcısı, 1 Kasım'da yapılacak genel seçimleri yakın takibe aldı. LMG Global'in CEO'su Gökhan İlgar, "Büyük yatırımcılar stabil pazarları tercih eder" dedi.



Gözünü Türkiye pazarına diken Körfez yatırımcısı, 1 Kasım'da yapılacak genel seçimleri yakın takibe aldı. LMG Global'in CEO'su Gökhan İlgar, "Büyük yatırımcılar stabil pazarları tercih eder" dedi.


Türkiye'de 1 Kasım'da yapılacak genel seçimler yabancı yatırımcıların da yakın takibinde. Özellikle de son yıllarda Türkiye'ye büyük fonlar ayıran Körfezli yatırımcılar, seçimi gündemine oturttu. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Yardımcısı, Başbakanı ve Dubai Emiri Şeyh Muhammed Bin Raşid Al Maktum'un himayesinde düzenlenen Yatırım Kongresi'nin Türkiye'deki yetkili firması LMG Global'in CEO'su Gökhan İlgar, Körfez sermayesinin Türkiye'de siyasi istikrara odaklandığını belirterek, "Oldukça durağan bir döneme girildi. Körfez sermayesi de 1 Kasım'a kilitlendi" dedi. 


İNGİLTERE'YE YATIRIM 

Büyük yatırımcı grupların daha stabil noktaları tercih ettiğini belirten İlgar, bu dönemde özellikle Amerika'nın revaçta olduğunu söyledi. Arap sermayesinin Türkiye'de yeni yatırımlar için yaklaşık bir yıl bekleyeceğini savunan İlgar, Türk gayrimenkul sektörünün dünyadaki pastadan minik dilimler alabildiğini ifade etti. İlgar, Avrupalı ülkelerin gayrimenkul yatırımı çekme konusunda çok daha profesyonel çalıştığını kaydetti. Avrupa ve Türkiye gayrimenkul sektörü paydaşlarının Körfez'deki çalışmalarını kıyaslayan İlgar, "2014'te Katar sadece İngiltere'ye 33 milyar dolar gayrimenkul yatırımı yaptı. Biz bir yılda bütün dünyadan 5 milyar dolar henüz alamıyoruz. Proje geliştiricileri bizimle işbirliği yapmaya davet ediyorum" diye konuştu. 


ÖNCELİK TİCARİ GAYRİMENKULDE 

Araplar'ın Türkiye'de arsadan çok konut ve ticari mülkleri tercih ettiğini aktaran İlgar, "Ucuz konut ve getirisi yüksek ticari gayrimenkul Arapların ilk tercihi. Arsa daha sonra geliyor" dedi. Gayrimenkulün kısa ve orta vadede Türkiye'nin lokomotif sektörü olmayı sürdürebilmesi için seçimlerin çok önemli bir viraj olduğuna dikkati çeken İlgar, "1 Kasım'da istikrar devam ederse o ılımlı havayla bir süre daha gideriz. Yabancı da gelmeye devam eder" ifadelerini kullandı. İlgar, "Körfez büyük bir pazar. Türk gayrimenkul sektörünün geleceği için buradaki sermayeyi Türkiye'ye çekmeliyiz" diye konuştu. 


100 DEVLET ADAMI KATILDI

İlgar,Dubai Emiri Şeyh Muhammed Bin Rashid Al Maktoum'un himayesinde gerçekleştirilen Dubai Yatırım Kongresi'nde (AİM), enerji, sağlık, eğitim, ulaşım ve gayrimenkul gibi sektörlerle ilgili küresel iş fırsatları sağlandığını söyledi. Bir önceki kongreye 140 ülkeden 100 devlet adamı ve 15 bin delege katıldığını belirten İlgar, kongrede 3 bin yüz yüze görüşme yapıldığını belirtti. Bu organizasyonun her ülkede temsilcisi bulunduğunu aktaran İlgar, Türkiye'den de tek yetkili temsilcinin LMG Global DWC olduğunu kaydetti.


Sabah


Geri Dön