24 / 04 / 2024

Körfez yatırımcısının Türkiye'ye ilgisi artıyor!

Körfez yatırımcısının Türkiye'ye ilgisi artıyor!

DAP Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, " Körfez yatırımcısının ilgisi artarak devam ediyor. Önümüzdeki yıl Dubai'de, geniş çaplı bir Türkiye tanıtımı yaparak, turizmi de gayrimenkulü de uçururuz” dedi.



8-10 Mayıs tarihleri arasında Dubai'de düzenlenen Cityscape Global, bugüne kadar Türk firmaların en yüksek katılım gösterdiği fuar oldu. 61 Türk firması fuara katılırken, alan olarak da fuarın yüzde 10'unu Türk standları oluşturdu. Fuarın başlangıcında, bu yüksek katılımın, yüksek satış getirip getirmeyeceği merak konusuydu. Çünkü sektöre göre, bu yılki fuar Körfez ilgisinin devam edip etmediğinin göstergesi olacaktı. Fuarın tamamlanmasıyla derin bir nefes alındı. 3 günde yüz milyonlarca dolarlık gayrimenkul Araplara satıldı, önemli işbirliklerine imza atıldı. Körfezin Türkiye ilgisinin artarak devam ettiği yeniden teyit edildi. 


İLGİ DAHA DA ARTMIŞ


Cityscape'e standlarıyla katılan şirketlerin yanı sıra ortamı koklamak için gelen yatırımcıların sayısı da az değildi. Fuarı bireysel olarak ziyaret eden DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, "Henüz yeni projelere başlamadığımız için Cityscape'e DAP standıyla gelmedik. Ama ben, Arap yatırımcı ilgisini gözlemlemek için fuarı gezmek istedim. Gördüm ki Körfez'in Türkiye ilgisi daha da artıyor. İzlenimlerim çok olumlu" dedi.


İklimi de Boğaz’ı da göstermeliyiz 


ZİYA Yılmaz, "Önümüzdeki yıl devlet kurumlarının da el ele vermesiyle büyük bir platform oluşturmalı ve geniş çaplı bir Türkiye tanıtımı organize edilmeli. Körfez'in iklimi çok zor. Büyük bir iklim avantajımız var" dedi. Seçim öncesinde bu konunun ilgili kurumlarla görüşüldüğünü anlatan Yılmaz, "Umuyorum seçim sonrası gerekli adımlar atılacaktır" diye konuştu.


Taksim’in ‘bal peteği’ tanıtılacak 


Yabancı yatırımcılarla görüşmeler yaptığını anlatan Yılmaz, "Bize çeşitli tekliflerle geldiler. Biz de onları İstanbul'a davet ettik" dedi. Taksim'de bal peteği şeklindeki projenin lansmanını yapacaklarını hatırlatan Yılmaz, "Yatırımcılar Petek projemizi de Adam Kule'yi de merak ediyor" diye konuştu.


Akşam


Geri Dön