18 / 04 / 2024

Yabancı yatırımcıların Türkiye’ye ilgisi sürüyor!

Yabancı yatırımcıların Türkiye’ye ilgisi sürüyor!

ABD’de bir dizi görüşme gerçekleştiren Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, yabancı yatırımcıların Türkiye’ye ilgisinin sürdüğünü söyledi.



Washington yakınındaki Amerika Diyanet Merkezi’nde Türklerle bir araya gelen Tüfenkci daha sonra gazetecilere temasları hakkında bilgi verdi ve soruları yanıtladı. Tüfenkci, Amerikan Ticaret Odası’nda da Amerikalı şirketlerin temsilcileriyle bir araya gelerek, Türkiye’deki yatırım ortamını anlattıklarını söyledi. Görüştüğü yabancı girişimcilerin Türkiye’ye olan yatırım iştahlarını olumlu gördüğünü anlatan Tüfenkci, ülkenin genç nüfusu, istikrarı, coğrafi konumu, iş piyasasının canlılığı ve ekonomisinin kırılganlıklara dayanıklılığıyla cazip olduğunu ifade etti.


DAHA DA YÜKSELECEK

Tüfenkci,  öngörülemeyen riskler taşımaması dikkate alındığında, Türkiye’nin hâlâ yatırım yapılabilir bir ülke, aynı zamanda karlılık bakımından da emsallerine göre iyi olduğunu görüştüğü yatırımcıların da kabul ettiğini bildirdi. Bakan Tüfenkci “Dolayısıyla Türkiye’ye karşı yatırım iştahı hâlâ var ve  teşvik uygulamalarıyla birlikte çok daha güçlü bir şekilde yükselecek” dedi.


Star


Geri Dön