28 / 03 / 2024

Cityscape Globalde hangi türk firmaları vardı

Cityscape Globalde hangi türk firmaları vardı

DAP Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, " Körfez yatırımcısının ilgisi artarak devam ediyor. Önümüzdeki yıl Dubai'de, geniş çaplı bir Türkiye tanıtımı yaparak, turizmi de gayrimenkulü de uçururuz” dedi.

Cityscape Global 2015 Fuarına hangi türk firmaları katılacak?

Dünya gayrimenkul sektörünün üç gün süre ile kalbinin atacağı Cityscape Global, bu yıl önemli gelişmelerle kapılarını aralayacak. Dubai’de 8 – 10 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Cityscape Global 2015'te fuar alanı yeniden düzenleniyor.

Dubai Cityscape Global Fuarı’na Türkiye'den 32 firma katıldı!

Ortadoğu’nun en büyük gayrimenkul etkinliği olarak kabul edilen Dubai Cityscape Global Fuarı’na Türkiye 32 gayrimenkul firmasıyla çıkarma yaptı.Dubai Cityscape Global Fuarı’na hangi firmalar katıldı?...

Hangi durumlarda kat mülkiyetinin mecburi devri söz konusu olur?

Kat mülkiyetinin mecburi devri, kat maliklerinin bir diğer kat maliki hakkında kat mülkiyetinin devrini istemesi doğrultusunda mahkeme açması ile gerçekleşiyor. Peki, hangi durumlarda kat mülkiyetinin mecburi devri söz konusu olur?

Enerji kimlik belgesi hangi binalara verilir?

Enerji Kimlik Belgesi, mevcut binalar için Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş, enerji verimliliği danışmanlık şirketleri tarafından düzenleniyor. Peki, enerji kimlik belgesi hangi binalara verilir?

Hangi binalarda sığınak zorunlu?

Genel sığınaklar ise nüfus ve trafik yoğunluğunun fazla olduğu yerlerde dışarıda bulunan halkın korunmasını sağlamak amacıyla yapılan yapılara deniyor. Peki hangi binalarda sığınak zorunlu? Hangi binalarda değil?

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'na hangi firmalar teklif verdi?

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nın bir bütün halinde 30 yıl süreyle işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirme ihalesine katılmak üzere 7 teklif verildi. Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'na hangi firmalar teklif verdi?

Rehin hakkı hangi taşınmazlar üzerinde kurulabilir?

Taşınmaz rehni, ancak ipotek, ipotekli borç senedi veya irat senedi şeklinde kurulabiliyor. Taşınmaz rehni, miktarı Türk parası ile gösterilen belli bir alacak için kurulabiliyor. Peki, rehin hakkı hangi taşınmazlar üzerinde kurulabilir?

Apartmanda hangi karar nasıl alınır?

Apartmanda karar alınması için kaç kişinin onayı gerekiyor? Apartmanda karar yeter sayısı kaçtır? Apartmanda hangi karar nasıl alınır? İşte Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında bulunan esaslar...

Maslak, Huzur ve Ayazağa, vergilerini hangi belediyeye ödeyecek?

Maslak, Huzur ve Ayazağa Mahalleleri, 1 Nisan 2014'te Sarıyer Belediyesi'ne bağlanarak Sarıyerli oldu. Sarıyer Belediyesi, bu mahallelerde neler yapıyor? Maslak, Huzur ve Ayazağa'daki konut ve işyeri sahipleri vergilerini hangi belediyeye ödeyecek?

Mall of İstanbul AVM’de hangi mağazalar var?

Mall of İstanbul 16 Mayıs’ta açılıyor. Peki kiralamaların sürdüğü Mall of İstanbul AVM’de hangi markalar olacak? Mall of İstanbul AVM’de hangi mağazalar yer alacak? Mall of İstanbul AVM adresi nedir, iletişim bilgileri nelerdir?

Damga vergisi hangi durumlarda kesilir?

Damga Vergisinin mükellefi kağıtları imza edenlerdir. Resmi dairelerle kişiler arasındaki işlemlere ait kağıtların Damga Vergisini kişiler öder. Peki, damga vergisi hangi durumlarda kesilir? İşte yanıtı...

Emre Torun: 2013 yılındaki Cityscape Fuarı'nda yoğun ilgi gördük!

Torunlar, 22-24 Nisan 2014 tarihleri arasında düzenlenen ‘Cistyscape Abu Dhabi Fuarı’nda projelerini tanıttı. Emre Torun, “Cityscape Fuarı’nın 2013 yılındaki Dubai ayağında yabancı yatırımcılardan yoğun ilgi gördük ve yerinde satış gerçekleştirdik" dedi.

2014 emlak vergisi hangi aylarda ödenir?

Taşınmaz mallar için ödenmesi gereken emlak vergisi, her sene iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Peki 2014 emlak vergisi hangi aylarda ödenir? İşte emlak vergisi ödenecek aylar...

Cityscape Globalde hangi türk firmaları vardı Haberi

Cityscape Globalde hangi türk firmaları vardı

8-10 Mayıs tarihleri arasında Dubai'de düzenlenen Cityscape Global, bugüne kadar Türk firmaların en yüksek katılım gösterdiği fuar oldu. 61 Türk firması fuara katılırken, alan olarak da fuarın yüzde 10'unu Türk standları oluşturdu. Fuarın başlangıcında, bu yüksek katılımın, yüksek satış getirip getirmeyeceği merak konusuydu. Çünkü sektöre göre, bu yılki fuar Körfez ilgisinin devam edip etmediğinin göstergesi olacaktı. Fuarın tamamlanmasıyla derin bir nefes alındı. 3 günde yüz milyonlarca dolarlık gayrimenkul Araplara satıldı, önemli işbirliklerine imza atıldı. Körfezin Türkiye ilgisinin artarak devam ettiği yeniden teyit edildi. 


İLGİ DAHA DA ARTMIŞ


Cityscape'e standlarıyla katılan şirketlerin yanı sıra ortamı koklamak için gelen yatırımcıların sayısı da az değildi. Fuarı bireysel olarak ziyaret eden DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, "Henüz yeni projelere başlamadığımız için Cityscape'e DAP...