25 / 04 / 2024

Ankara Alışveriş Festivali hangi tarihe ertelendi?

Ankara Alışveriş Festivali hangi tarihe ertelendi?

Ankara Alışveriş Festivali hangi tarihe ertelendi sorusunun yanıtı haberimizin içinde yer alıyor. Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Soma faciası nedeniyle Ankara Alışveriş Festivali 'ni erteleme kararı almıştı...




Ankara Alışveriş Festivali hangi tarihe ertelendi sorusunun yanıtı haberimizin içinde yer alıyor.  Ankara  Alışveriş Festivali hangi tarihe ertelendi sorusunun yanıtından önce Ankara Alışveriş Festivali ile ilgili bilgi verelim.


30 Nisan'da Sheraton Otel’de düzenlenen renkli bir organizasyon ile basın mensuplarına tanıtılan Ankara Alışveriş Festivali 'nin bu yıl üçüncüsü gerçekleştiriliyor.


Kentin ekonomisini canlandırmak ve şehri cazibe merkezi haline getirmek için düzenlenen Ankara Alışveriş Festivali Soma faciası nedeniyle ertelenmişti.


Ankara Ticaret Odası  Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci  "Ankara Shopping Fest 2012'de Yüksek hızlı tren seferlerinde yüzde 50 indirim uygulanmıştı. TCDD'den alınan bilgiye göre festival süresince Ankara'ya trenle 294 bin kişi gelmişti. Esenboğa havaalanından alınan bilgilere göre de yabancı turist sayısı yüzde 22, yerli turist sayısı da yüzde 20 artmıştı" dedi. Ankara Ticaret Odası ve Ankara Büyükşehir Belediyesi İşbirliği ile organize edilen festivale bu yıl, ATO'nun 12,5 milyon lira, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin de 12,5 milyon lira kaynak ayıracağını belirten Bezci, hiçbir odanın böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmadığını ve bütçe ayırmadığını kaydetti. 


Ankara Alışveriş Festivali hangi tarihe ertelendi?

14 Haziran’da gerçekleştirecek Ankara Alışveriş Festivali, alışveriş tutkunlarını başkent Ankara’da bir araya getirecek.





Geri Dön