26 / 04 / 2024

Ankara Alışveriş Festivali ne zaman?

Ankara Alışveriş Festivali ne zaman?

Ankara Alışveriş Festivali ne zaman sorusunun yanıtı haberimizin içinde yer alıyor. Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Soma faciası nedeniyle Ankara Alışveriş Festivali 'ni erteleme kararı almıştı...




Kentin ekonomisini canlandırmak ve şehri cazibe merkezi haline getirmek için düzenlenen  Ankara  Alışveriş Festivali 'nin lansmanı 30 Nisan'da Sheraton Otel’de gerçekleşti.


Soma faciası nedeniyle ertelenen Ankara Alışveriş Festivali 'nin başlangıç tarihi belli oldu. Ankara Alışveriş Festivali ne zaman sorusunun yanıtına geçmeden fesival ile ilgili bilgi verelim.

    

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek olan Ankara Alışveriş Festivali tanıtım toplantısında bando takımı ve tahta bacakların yaptığı gösteriler yer aldı. 


Ankara Alışveriş Festivali ne zaman?


Ankara Ticaret Odası  Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci  "2012 Ankara Alışveriş Festivali 'nde Yüksek hızlı tren seferlerinde yüzde 50 indirim uygulanmıştı. TCDD'den alınan bilgiye göre festival süresince Ankara'ya trenle 294 bin kişi gelmişti. Esenboğa havaalanından alınan bilgilere göre de yabancı turist sayısı yüzde 22, yerli turist sayısı da yüzde 20 artmıştı" dedi. Ankara Ticaret Odası ve Ankara Büyükşehir Belediyesi İşbirliği ile organize edilen festivale bu yıl, ATO'nun 12,5 milyon lira, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin de 12,5 milyon lira kaynak ayıracağını belirten Bezci, hiçbir odanın böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmadığını ve bütçe ayırmadığını kaydetti. 


Ankara Alışveriş Festivali araba çekilişi:

Milli Piyango Genel Müdürlüğü ve Bankalar arası Kart Merkezi ile yapılan protokol uyarınca festival süresince banka ve kredi kartlarıyla 25 lira ve üzerindeki alışverişlerde kura numarası alındığını belirten Bezci, 2012'de çekilişle 22 araç verildiğini, bu araçların da yüzde 30'a yakınını Ankara dışından gelenlerin kazandığını anımsattı. Bezci, geçen yıl başkent genelinde tüm alışveriş merkezlerinin, perakendecilerin ve cadde mağazalarının cirolarının ortalama yüzde 19,6 artış gösterdiğini ifade ederek, festivalin ilk yılında 1.6 milyar lira, ikinci yılında ise 2,5 milyar liralık kredi kartı harcaması yapıldığını belirtti. Bezci, geçen yıl 222 aracın çekilişle dağıtıldığını, bunların da yüzde 30'unun şehir dışından alışverişe gelenler tarafından kazanıldığını bildirdi.


Ankara Alışveriş Festivali ne zaman?

Ankara Alışveriş Festivali 14 Haziran - 6 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.



Geri Dön