29 / 03 / 2024

Yeni AKM nasıl olacak?

Yeni AKM nasıl olacak?

Şubat ayında temeli atılan Atatürk Kültür Merkezi'nin inşaatı hızla devam ediyor. AKM'nin 2020 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması planlanıyor.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Şubat 2019'da Atatürk Kültür Merkezi'nin temeli atılmıştı. Atatürk Kültür Merkezi'nin inşaatı son hızla devam ediyor. 

 Yeni AKM nasıl olacak?

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, AKM binasında çalışmaların bittiği ve katların ortaya çıktığı belirtildi. 2 bin 500 kişilik opera salonuna sahip olacak yeni Atatürk Kültür Merkezi'nde bin kişilik konferans salonu ve 800 kişilik tiyarto salonu olacak. Ayrıca 285 kişilik sinema salonu, 250 kişilik oda tiyatrosu ve bir sergi salonu yeni binada yer alacak. Gelen konuklar için 885 araçlık bir otoparkı bulunan AKM'de en üst kattan Tarihi Yarımada manzaralı sahip bir restoran yer alacak. 

 Yeni AKM nasıl olacak?

Yeni AKM'de binanın dış cephesi büyük bir ekrana dönüştürülecek şekilde inşa edilecek. Böylelikle, Taksim Meydanı'ndaki vatandaşlar binanın dışına yansıtılan tiyatro, bale, opera gibi etkinliklerin temsillerini izleyebilecekler. Atatürk Kültür Merkezi'ne uzanan araç trafiği ise yer altı tüneline taşınacak ve merkez önü araç trafiğine kapalı hale getirilecek.

 Yeni AKM nasıl olacak?

Atatürk Kültür Merkezi'nin 2020'nin son çeyreğinde tamamlanması bekleniyor. AKM'nin yeni binasının mimarlığını AKM'nin ilk binasının mimarı Hayati Tabanlıoğlu'nun oğlu Murat Tabanlıoğlu yapıyor.

 Yeni AKM nasıl olacak?

 

Taksim opera binası yükselmeye başladı!


Geri Dön