18 / 04 / 2024

Yeni asgari ücret için kritik toplantı! Bakan Bilgin ile işverenler bir araya geldi

Yeni asgari ücret için kritik toplantı! Bakan Bilgin ile işverenler bir araya geldi

Milyonlarca kişinin gözü kulağı asgari ücrete yapılacak zamda. Pazarlığın başlamasına günler kala Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda işveren tarafını temsil eden TİSK ile kritik bir görüşme yaptı. Toplantının ana gündemi asgari ücret zammı ve EYT oldu.



Yeni yılda asgari ücrete yapılacak zam milyonlarca kişi tarafından merakla beklenirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den dikkat çeken bir hamle geldi. Bakan Bilgin, asgari ücret için zam pazarlığına sayılı günler kala, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda işveren kesimini temsil eden Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nu (TİSK) ziyaret etti. Kritik görüşmede milyonları ilgilendiren EYT ve asgari ücret konuları ele alındı.

GÖRÜŞMENİN ARDINDAN TİSK'TEN AÇIKLAMA GELDİ

Kritik ziyarete ilişkin TİSK'in sosyal medya hesabından bilgilendirme açıklaması yapıldı. TİSK, toplantının ana gündem maddeleri olan asgari ücret ve EYT konusunda konfederasyon olarak görüş ve önerilerini aktardığını paylaştı.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’ndan (TİSK) yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Kasım ayı Yönetim Kurulu Toplantımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Prof. Dr. Sayın Vedat Bilgin'in da katılımıyla yapıldı. Toplantıda Yönetim Kurulu Başkanımız Özgür Burak Akkol, Konfederasyonumuzun ve üye sendikalarımızın Yönetim Kurulu Üyeleri, Denetleme Kurulu Üyeleri, Disiplin Kurulu Üyeleri ile Genel Sekreterler yer aldı. Toplantıda EYT, asgari ücret ve çalışma hayatındaki güncel konular ele alındı ve bu konular ile ilgili Konfederasyonumuzun görüş ve önerileri aktarıldı."


Geri Dön