28 / 03 / 2024

Yeni asgari ücret maaşı ne zaman yatacak? 2023 asgari ücret Ocak ayında verilecek mi?

Yeni asgari ücret maaşı ne zaman yatacak? 2023 asgari ücret Ocak ayında verilecek mi?

Yeni asgari ücretin ne zaman maaşlara yansıyacağı çalışan vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. İşte 2023 asgari ücretin ne zaman yatırılacağına dair detaylar!



YENİ ASGARİ ÜCRET MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

Doğrudan 7 milyondan fazla çalışanı, etkileyen asgari ücret zammı belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 yılında geçerli olacak asgari ücreti 8 bin 506 lira olarak açıkladı. Buna göre temmuz ayına göre asgari ücrette yüzde 54,66, yılbaşına göre yüzde 100 artış yaşandı.

Yeni asgari ücret 1 Ocak 2023 ile31 Aralık 2023 tarihlerinde geçerli olacak. 2023 asgari ücret Ocak ayında hesaplara yatmayacak. İşçiler ilk zamlı maaşlarını Şubat ayında hesaplara yansıyacak.

EN DÜŞÜK İŞSİZLİK MAAŞI NE KADAR?

İşsizlik ödeneği almaya hak kazanan kişilere İŞKUR, GSS primini ödeme dışında yeni bir iş bulma, aktif işgücü hizmetleri bağlamında kurs, programlar ayarlıyor. İşsizlik ödeneği, en az 4 ay çalışan bir işçi için işsiz kalması ve gerekli şartları taşıması halinde alt sınırı yani asgari ücretin yüzde 40'ı, üst sınırında yüzde 80'i olarak hesaplanmaktadır. Yeni asgari ücretle işsizlik ödeneğinin en düşüğü 4 bin 3 lira, en yükseği ise 8 bin 6 lira olduğu hesaplandı. Bu rakamlardan binde 7.59 oranında damga vergisi kesintisi yaşanıyor.

Sabah’ta yer alan habere göre, işçi ve işvereni korumak için olağanüstü hallerde devreye alınan, sıkıntıda olan işletmelerin de başvurduğu kısa çalışma ödeneği tavanı da yeni asgari ücret ile birlikte artış yaşandı. Kısa çalışma ödeneği son 12 aylık ortalama brüt ücretin yüzde 60'ı üzerinden hesaplanıyor. Asgari ücretin yüzde 150'si oranında tavan uygulanıyor. Temmuz-Aralık aylarında 9 bin 706 lira olan bu tavan yeni asgari ücretle birlikte 2023 yılında 15 bin liraya çıkacak. Salgınla mücadele döneminde 3 milyonun üzerinde çalışan kısa çalışma ödeneği alınmıştı. Aralık itibarı ile de bu sayı binlere düştü.

Bir öğrenci kredi çekebilir mi? Bir kişi iki kez kredi çekebilir mi?

Hisseli tapu hissedarlardan habersiz satılır mı? Hisseli tapu satışı nasıl engellenir?

TOKİ orta gelir başvuru şartları nelerdir? Orta gelirli konut kampanyası ne zaman açıklanacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön