18 / 04 / 2024

Yeni Hasankeyf'e 3 bin 980 kişi taşınacak!

Yeni Hasankeyf'e 3 bin 980 kişi taşınacak!

Hasankeyf yerleşkesinde bulunan konutlara 3 bin 980 kişi taşınacak.Hasankeyf'teki aileler için yeni yerleşkede yaptırılan 800 konutun 698'i hak sahiplerine teslim ediliyor ve ailelerin 3 ayda bu evlere taşınması amaçlanıyor.



Batman Valisi Hulusi Şahin, Hasankeyf'te büyük bir dönüşümün yaşandığını söyledi. Su altında kalacak ilçeyi kısa bir süre içerisinde taşıyacaklarını vurguladı. Şahin, "Eski Hasankeyf'teki 800 hanede oturan 3 bin 980 vatandaşımız taşınmış olacak. Kolay değil yeni bir şehri kurmak. Sadece yeni binalar yapmak yetmiyor. Binaları yapmak belki de bu işin en küçük kısmı." dedi.

Yeni Hasankeyf e 3 bin 980 kişi taşınacak!

Yeni Hasankeyf sakinleriyle buluşuyor

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Hasankeyf'in Türkiye için olduğu kadar dünya tarihi açısından da önemli olduğunu kaydeden Şahin, şunları söyledi: "Turizm destinasyonu olarak taşınmayla beraber turizmin de planlanması gerekiyor. Dolayısıyla iç içe geçmiş pek çok işi birlikte yürütmemiz gerekti. Burada çok büyük paydaşlarımız var. Bu kadar geniş paydaşların olduğu yerde iyi bir koordinasyon başarının olmazsa olmazıdır. "Vali Şahin, insanları yurdundan alıp bir başka yere taşımanın zorluğuna dikkati çekerek, "Ama olabildiğince titiz ve başarılı bir çalışma yürütülüyor." şeklinde konuştu.

Yeni Hasankeyf e 3 bin 980 kişi taşınacak!

Eski ilçe 5 ay sonra su altında kalacak

Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen de 10 Haziran itibarıyla Ilısu Barajı'nda su tutma işleminin başlayacağını söyleyerek, yaklaşık 4-5 ay sonra eski Hasankeyf'in sular altında kalacağını ifade etti. Yeni yerleşkede bulunan konutların yüzde 95'inin tamamlandığını söyleyen Kusen, "Bazı eksiklikler var. Bu eksikliklerin giderilmesiyle ilgili çalışmalar devam ediyor." dedi.

Yeni Hasankeyf e 3 bin 980 kişi taşınacak!

"Devletin prestij projesi"

Yeni yerleşkenin Kültür, Raman, Dicle ve Eyyubi olmak üzere 4 mahalleden oluştuğunu vurgulayan Kusen, ilçede çok katlı bina yapılmadığını ifade etti. Yeni Hasankeyf'in yatay mimari ile inşa edildiği belirten Kusen, şu ifadeleri kullandı: "Bu proje devletin prestij projesidir. 12 bin yıllık tarihi geçmişi olan bir yerleşim yeri su altında kalınca büyük önem verildi. Sosyal yaşam alanları tamamlandığında Hasankeyf bölgenin en güzel ilçesi olacak. Bundan sonraki süreçte aileler ekonomik ve sosyal alanda daha rahat bir yaşam sürecekler."

Yeni Hasankeyf e 3 bin 980 kişi taşınacak!

"Büyük bir heyecan var"

Vatandaşlardan Murat Durğun da yeni yerleşkede bulunan evlerin bazı eksiklerin bulunduğunu belirtti. Durğun, "Büyük bir heyecan var ancak bir o kadar da burukluk yaşıyoruz. Doğup büyüdüğümüz yerden ayrılmak burukluk yaratıyor." açıklamasında bulundu.


Geri Dön