27 / 04 / 2024

Kocaeli Deprem Eğitim Merkezi'nde 3 bin 875 kişi eğitim aldı!

Kocaeli Deprem Eğitim Merkezi'nde 3 bin 875 kişi eğitim aldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 2012 yılında Sekapark Kültür alanında hizmete açtığı Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi'nde 2014 yılında 3 bin 875 kişiye birebir eğitim verildi.




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü'nün 2012 yılında Sekapark Kültür alanında hizmete açtığı Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi'nde 2014 yılında 3 bin 875 kişiye birebir eğitim verildi.


TALEP EDEN HERKESE EĞİTİM VERİLİYOR


Depremle yaşama, depremden korunma ve deprem sırasında yapılması gerekenler konularında bilinç oluşturmak için düzenlenen eğitim faaliyetleri kapsamında, haftanın iki günü okullara, iki günü de sivil toplum kuruluşları ile talepte bulunan kişi ve kurumlara randevulu şekilde ücretsiz olarak eğitimler veriliyor.


ÖĞRENCİLER, İTFAİYECİLER VE ASKERLER EĞİTİLİYOR


Okulların açık olduğu süre boyunca okullardan gelen öğrencilere 25 kişilik eğitim salonunda eğitim verildikten sonra simülasyon odasında deprem anında yapılması gerekenleri uygulamalı olarak yapmaları öğretiliyor. Ayrıca Türkiye Belediyeler Birliği'ne bağlı belediyelerden Kocaeli İtfaiyesi’ne eğitime gelen itfaiyeciler merkezdeki eğitimlere de katılıyorlar. Muharebe Hizmet Destek Eğitim Komutanlığı ile yapılan protokol sonucunda askerlik görevini yapan askerler merkezde deprem eğitimine katılıyor.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön