16 / 04 / 2024

Yeni konut inşaatları hızlanacak! 

Yeni konut inşaatları hızlanacak! 

Koronavirüs salgını sonrasında inşaat sektöründe normalleşme başladı. Stokların erimeye başladığını söyleyen sektör temsilcileri yeni konut inşaatlarının başlayacağını dile getirdi. 



İnşaat sektöründe yeni konut üretimleri hızlandı. Sabah'ta yer alan habere göre; koronavirüs salgınının inşaat sektörünü sekteye uğrattığını ancak eski düzene dönmek için sabırsızlandıklarını söyleyen Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, "İnsanların yeni bir enerji ve motivasyon içinde olduğunu, salgın boyunca ertelediği plan ve yatırımlarının olduğunu düşünüyorum. Bu yatırımlar normalleşme ile birlikte hayata geçirilecektir. Bu anlamda birçok sektörde hızlı bir hareketliliğin beklendiğini söyleyebiliriz" şeklinde konuştu. Zorunlu olarak alınan önlemleri sektörü zora soktuğunu dile getiren Süleyman Çetinsaya, "İnşaat sektörü bu süreçte faaliyetlerine ara vermeden devam etme gayreti içinde oldu ve bu düzene uyum sağlamaya çalıştı"

Yeni konut inşaatları hızlanacak! 

Hareketlilik başlayacak

Koronavirüs salgınına rağmen konut talebinde azalma olmadığını söyleyen Çetinsaya şu açıklamalarda bulundu: 

"Bu talebin geçmişte alıma dönmesini tetikleyen en büyük unsur düşük konut kredi faizi idi. Salgının yoğun olduğu dönemde gerçekleştirilen kampanyalardaki satış rakamlarıyla da bu etkiyi gördük. Normalleşme İle birlikte inşaat sektöründe ciddi bir hareketlilik yaşanacağı aşikar. Bunu destekleyecek en büyük unsurun yine yüzde 1'in altına çekilecek düşük konut kredi faizinin olacağını ifade etmek istiyorum. Artaş İnşaat olarak bizim ekonomimize ve sektörümüze güvenimiz tam. Bu anlamda sektördeki yatırımlarımıza ara vermeden devam ediyoruz."

Konutta stok azaldı, talep arttı!


Geri Dön