26 / 04 / 2024

Yeni konut projelerinde satışlar arttı!

Yeni konut projelerinde satışlar arttı!

Emlakjet. com Genel Müdürü Gizem Moral Kunter, gayrimenkul sektöründeki satışları değerlendirdi. Kunter, 017 yılında birinci el projelerin satışının arttığını ama ikinci elin gerisinde olduğunu belirtti.



Emlakjet. com Genel Müdürü Gizem Moral Kunter, gayrimenkul sektöründe 2017 yılında birinci el projelerin satışının arttığını ancak hala ikinci elin gerisinde olduğunu açıkladı.


Kunter, “Sıfır projelerde fiyatlar çok yüksek seyrederken esas ihtiyaç ise hala orta gelir seviyesinde. Kampanyalar ve faiz indirimiyle pazara moral geldi. Böylelikle bu kesimin de ev alabileceğini psikolojik olarak hissettiği için fiyat olarak daha uygun olan ikinci ellere yönelmeye başladı'' şeklinde konuştu.


Birinci elin rüzgarından ikinci elin de etkilediğini söyleyen Kunter, “Bu yılın ilk üç ayında ikinci el satışları yüzde 10 artarken, sıfır projelerde bu oran yüzde 4 oldu” dedi.


İstanbul’da yeni projelerde talebin İstanbul’un çeperlerine kaydığını vurgulayan Kunter, “Buralarda arsa stokunun olması proje firmalarını çekti. Dolayısıyla, Esenyurt, Beylikdüzü, Başakşehir, Arnavutköy, Maltepe, Kartal, Tuzla gibi bölgelere inanılmaz talep var. İstanbul’da yatırımın dönüş süresi 20 yılları bulurken, bu bölgelerde ise 15 yıllara kadar dönmesi de bir cazibe unsuru oldu” şeklinde konuştu.



Dünya


Geri Dön