25 / 04 / 2024

 Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm projesinde 771 konut teslim edildi!

 Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm projesinde 771 konut teslim edildi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Mamak Belediyesi işbirliği ile 11 etap ve 14 mahallede uygulanan Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında 771 konut kura ile sahiplerine teslim edildi. 



Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül,  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Gökşin, Ankara Büyükşehir Meclis Üyeleri, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer ve çok sayıda vatandaşlar katıldı. 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre Başkan Akgül, Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi'nin alan itibari ile dünyanın en büyük kentsel dönüşümü olduğunu dile getirdi. Kuranın ilk talihlileri yeni konutlarının anahtarlarını Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Gökşin'in elinden aldı.

Dünyanın en büyük ve ödüllü Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi'ni 14 mahalle ve 11 etap halinde yürütüldüğünü de sözlerine ekleyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Gökşin, "Bugüne kadar 10 bin 378 adet gecekondumuzun hak sahipleri ile anlaşarak sözleşme imzaladık. Hak sahipleriyle anlaşma oranımız yüzde 77'yi buldu. Amacımız mağdur etmeden sağlıklı ve huzurlu bir dönüşümü sağlamak. Bugüne kadar toplamda 5 bin 50 konutun kurasını hep birlikte çektik" dedi.
 


Geri Dön