19 / 04 / 2024

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm'de 9 bin 200 hak sahibine müjde!

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm'de 9 bin 200 hak sahibine müjde!

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, Mamak’ta kentsel dönüşüm kapsamında konutlarını bekleyen 9 bin 200 hak sahibine müjdeyi verdi. Özhaseki, evlerin kısa süre içinde teslim edileceğini açıkladı.



AK Parti  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, Mamak'ta mobilya üretimi yapan fabrikada çalışan işçilerle buluştu. Özhaseki'ye AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ve AK Parti Mamak Belediye Başkan adayı Murat Köse de eşlik etti. 

İşçilerle sohbet edip, fotoğraf çektiren Özhaseki, Mamak'taki Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi'yle ilgili konuştu. Özhaseki, konutlarını bekleyen 9 bin 200 hak sahibine de müjde verdi.

''Yeni bir inşaata başlama sözü''

Özhaseki, "Aslında güzel bir düşünceyle iş başlamış. Boyundan büyük tutmuşlar. Sonra da altından kalkamamışlar, birçok insanı da mağdur etmişler. Çıkıp aylarca kira alamayanlar olduğu gibi kira alıp bekleyenler de var. İçinde oturan kardeşlerimiz büyük güvensizlikten dolayı dışına çıkmıyorlar. Orada bir tıkanmışlık söz konusu. Sağ olsun Mesut (Mesut Akgül) başkanımız ve Murat bey (Murat Köse) bir ay önce Çevre ve Şehircilik Bakanı arkadaşımız Murat Kurum'a burayı gezdirmişler. Burada bakan Bey'den ellerinde bulunan evlerden söz almışlar. Yeni bir inşaata başlama sözü de almışlar. Bendeki raporlara göre 9 bin 200 vatandaşımıza şu anda verilmesi gereken konut var. Elde bin 500-2 binlik konut, 5 bin konutluk kadar da parsel var. Bir an önce belediye taahhütleri yerine getirmesi lazım" diye konuştu. 

''Bütün konutları bitirir teslim ederim''

''Belediye ne demişse yapması lazım" diye konuşan Özhaseki, "Nihayetinde kentsel dönüşümle ilgili yasaları birebir oturarak yazan bir kardeşinizim. Bildiğim de bir konu. İnşallah geldiğimde işimiz burada bir taraftan  TOKİ  ile anlaşıp, bir taraftan belediyenin gücüyle işlere başlayıp, bir kısmını da müteahhitlere arsa karşılığı vererek 9 bin 200 vatandaşımızın işini çözmek olacak. Bir kere o sözün yerine gelmesi lazım. Kamuya güvenerek dışarıda kalan adamın ahı adamı çarpar. Bu ahı almamak lazım. Bir an önce bu borcu ödemek lazım. İnşallah önümüzdeki günlerde iş başına gelince beşinci-altıncı ayda projeleri tamamıyla masaya yatırıp bir yol haritası izleyip işe başlarız. Allah'tan bir mani gelmezse ben görev süremin sonuna kadar burada borçlu olan bütün konutları bitirir teslim ederim, buradan yüz akıyla giderim. Bundan endişeniz olmasın" açıklamasında bulundu.
 

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm 6. Etap ihaleye çıkıyor!


Geri Dön