26 / 04 / 2024

Yeni Şehir kaç metrekarede kurulacak?

Yeni Şehir kaç metrekarede kurulacak?

Yeni Şehir kaç metrekarede kurulacak sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Detaylarıyla tanıtım filmi ortaya çıkan Yeni Şehir projesinin yüzde 42'lik alanı yeşil alana ayrılmış durumda.



Yeni Şehir projesi, 7.5 milyonluk nüfusuyla Türkiye'nin İstanbul'dan sonra en büyük ikinci şehri olacak. Yeni Şehir kaç metrekarede kurulacak sorusunun yanıtından önce biraz projeden bahsedelim. 


Toplam 108 milyon metrekare yollara ayrılı olan Yeni Şehir'de yollar 8 şeritli tasarlandı. 33 milyon metrekaresi Ispartakule ve Bahçeşehir'den oluşacak Yeni Şehir projesinde 37 milyon metrekare yeşil alan ile 30 milyon metrekare Kanal İstanbul bulunacak. 


Yeni Şehir kaç metrekarede kurulacak?


146 milyon metrekareyi bulan yeşil alandan oluşan projede yeşil alanlar yüzde 42'lik alanı kapsıyor. 10 köprüden oluşacak olan Yeni Şehir projesinde 460 gökdelen, teras evler ve villalar yer alacak. 


Köprülü kısımda 150 bin ve gökdelenlerin olduğu yerde 160 bin araç kapasiteli otoparkların bulunacağı Yeni Şehir projesinde camiler, kültür eğitim merkezi, Osmanlı çarşısı, aş evi ile apart otel ve turizm alanları bulunacak. 


72 bin kişiye ibadet imkanı veren Merkez Cami'nin de kurulacağı projede ayrıca marinalar sergi alanları ve ülke vatandaşlarının işleteceği serbest bölgeler bulunacak. 


Yeni Şehir kaç metrekarede kurulacak?

Yeni Şehir kaç metrekarede kurulacak sorusunun yanıtı olarak 453 milyon metrekare belirlendi. Projede 460 gökdelen yer alacak. 


Geri Dön