18 / 04 / 2024

Yeni Yıldırım planında yeşil alanlar daha fazla olacak!

Yeni Yıldırım planında yeşil alanlar daha fazla olacak!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali kentsel dönüşümün kilit noktasının yeşil alanlar olduğunu belirterek, bu konuyu kesinlikle göz ardı etmeyeceklerinin altını çizdi.



Yıldırım Belediyesi, mahallelerde bulunan park ve bahçelerde çalışmalarına devam ediyor. Şehri yeniden planlarken yeşil alanları daha fazla kullanacaklarını söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Mahallelerimizde bulunan park ve bahçelerdeki onarım ve bakım çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlçemizi yeni baştan dizayn ederken mevcut yeşil alanlarımızın yamnda yeni ve daha büyük parkları vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Kentsel dönüşümün olmazsa olmazı çevre boyutunu asla göz ardı etmeyeceğiz" diye konuştu. 


Şehirlerin dünyadaki doğal kaynakların yüzde 60 ile yüzde 80 arasındaki bir kısmım tükettiklerinin altını çizen Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Yıldırım olarak yeni küresel yeşil büyüme modeline katkıda bulunmalıyız. Biz de yerel yönetim olarak kentsel dönüşümü destekler nitelikte olan çevre politikalarını uzun vadede sürdürülebilir kılmalıyız" diye konuştu. Yıldırana çağ atlatacak dönüşüm hamlesinde yeşil alanların kilit rol oynayacağım da sözlerine ekleyen Başkan Edebali, "Medeniyetin beşiği Yıldırım'ın hak ettiği yere ulaşması adına çevresine duyarlı ve yeşil mahalleler oluşturmak bizim en hızlı ulaşmamız gereken hedeftir" diyerek konuşmasını tamamladı. 


Olay Bursa


Geri Dön