23 / 04 / 2024

Yenibiris.com: Yapı-inşat, en çok eleman arayan sektör!

 Yenibiris.com: Yapı-inşat, en çok eleman arayan sektör!

İstihdam piyasası 2012 ikinci çeyrekte hareketliliğini sürdürdü. İkinci çeyreğin en çok eleman arayan sektörü yapı-inşaat olurken, ikinci ve üçüncü sıralarda perakendecilik-toptancılık ile turizm-otelcilik sektörleri yer aldı!



İş ve insan kaynakları sitesi Yenibiris.com’un işverenlerin ilanları ve iş arayanların başvuruları doğrultusunda hazırladığı Yenibiris.com İstihdam Raporu’nun 2012 ikinci çeyrek sonuçları açıklandı. Rapora göre iş ilanları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27 artarken, ilanlara yapılan başvurular da yüzde 40 civarında artış gösterdi. Yayınlanan ilanlar ilk çeyreğe göre de yüzde 7 oranında yükseldi.

 

Yapı-inşaat yine en çok ilan yayılanan sektör oldu!


2012 yılının ikinci çeyreğinde en fazla ilan yayınlayan sektörlerin başında, ilk çeyrekte olduğu gibi yüzde 10’luk oranla yapı-inşaat geldi. Perakendecilik-toptancılık (yüzde 7) ve turizm-otelcilik (yüzde 6) sektörleri ilk çeyrek sonuçlarına göre üst sıralara çıkarak ikinci ve üçüncü oldu. Bu alanları sağlık-tıp (yüzde 6), tekstil (yüzde 6), eğitim (yüzde 5), üretim-imalat (yüzde 5), bilişim (yüzde 4), gıda (yüzde 3), hizmet (yüzde 3) sektörleri izledi.

 

En çok ilan yayınlayan 5 sektör


Yapı-İnşaat

Perakendecilik-toptancılık

Turizm-otelcilik

Sağlık-tıp

Tekstil

 

İlanlarda en çok aranan üç pozisyon: Satış temsilcisi, muhasebe elemanı, sekreter


Geçen senenin aynı döneminde ve bir önceki çeyrekte en çok ilan yayınlanan pozisyonlar bu çeyrekte de yerlerini korudu. Satış temsilcisi (yüzde 11), muhasebe elemanı (yüzde 7), sekreter (yüzde 3), makine mühendisi (yüzde 2), yönetici asistanı (yüzde 2) listenin üst sıralarında yer alan pozisyonlar oldu.  

 

En çok aranılan 5 pozisyon


Satış Temsilcisi

Muhasebe Elemanı

Sekreter

Makine Mühendisi

Yönetici Asistanı

 

En çok başvuru yapılan üç sektör: Yapı-inşaat, perakendecilik-toptancılık ve eğitim


Geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında adaylar tarafından yapılan başvurularda yüzde 40 civarında artış görüldü. Bir önceki çeyrek dönemde olduğu gibi adayların en fazla tercih ettikleri ve başvuru yaptıkları sektör yapı-inşaat (yüzde 8) oldu. Yapı-inşaatın ardından perakendecilik-toptancılık (yüzde 6), eğitim (yüzde 5), tekstil (yüzde 5), banka-finans (yüzde 5), turizm-otelcilik (yüzde 4), sağlık-tıp (yüzde 4), bilişim (yüzde 3), üretim-imalat (yüzde 3), gıda (yüzde 3) sektörleri sıralamada yer aldı.

 

En çok başvuru alan üç pozisyon: Muhasebe elemanı, satış temsilcisi, sekreter


İlk çeyrekte en çok başvuru alan muhasebe elemanı, satış temsilcisi ve sekreter pozisyonları, oranları düşmesine rağmen ilk üçteki yerlerini korudular. Raporda en çok başvuru alan pozisyonlar şu şekilde sıralandı: Muhasebe elemanı (yüzde 9), satış temsilcisi (yüzde 6), sekreter (yüzde 4), yönetici asistanı (yüzde 3), makam şoförü (yüzde 2), güvenlik görevlisi (yüzde 2), makine mühendisi (yüzde 2), inşaat mühendisi (yüzde 1), resepsiyonist (yüzde 1) ve mimar (yüzde 1).

 

En çok ilan yayınlanan iller ise geçen yılın aynı dönemi ve ilk çeyrekte olduğu gibi İstanbul  (yüzde 65),  Ankara  (yüzde 10) ve  İzmir  (yüzde 4) oldu.

 

Yenibiris.com Genel Koordinatörü Burçak Pak Yılmaz, 2012 yılının ikinci çeyreğini ilişkin görüşlerini şu şekilde belirtti: “Yılın ilk çeyreğinde olduğu gibi yapı-inşaat sektörü en çok eleman arayan sektör olarak birinciliğini korudu. Avrupa ekonomisi krizden çıkmanın yollarını ararken Türkiye’de istihdam oranlarında artışın sürdüğünü görüyoruz. Üçüncü çeyrekte de olumlu gidişin devam edeceğini düşünüyoruz.”


www.yenibiris.com


Yenibiris.com, büyük ölçekli ve çokuluslu şirketlerden orta ve küçük ölçekli şirketlere kadar her boyutta, farklı sektörlerden 84 bini aşkın firmaya internet bazlı seçme ve değerlendirme hizmeti sunmaktadır. Yenibiris.com’un özgeçmiş bankasında 14 milyonu aşkın özgeçmiş bulunmaktadır. Yenibiris.com sunduğu içerik ile bireysel üyelerinin kariyer ve kişisel gelişimlerine rehberlik eder. Sürekli yenilenen teknolojisiyle bireysel ve kurumsal üyelerinin iş ve aday arama süreçlerini hızlandırıp kolaylaştırmaya yönelik çözümler üretir.


Geri Dön