26 / 04 / 2024

İnşaat sektörü en çok kazandıran sektör oldu!

İnşaat sektörü en çok kazandıran sektör oldu!

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan ve sektörlere göre değişimlerin değerlendirildiği rapora göre BİST 100'de 2021'in ilk dokuz ayında en çok yükselen sektörün inşaat olduğu belirtildi.



BİST 100'de 2021'in ilk dokuz ayında en çok yükselen sektörün inşaat olduğu belirlendi. Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; inşaat sektörünü bilişim sektörü izlerken, en çok kaybettiren sektörler de açıklandı.

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan rapora göre; yurt içinde BİST 100’de 2021'in ilk dokuz ayında en çok yükselen sektör yüzde 32 ile inşaat oldu. İnşaatın ardından ikinci sırada yüzde 22 ile bilişim bulunuyor. En çok yükselen şirket ise Erbosan olarak açıklandı. Ford Otosan en yüksek piyasa değerini bulan şirket olurken Otokar ortalama hacim değişimi en yüksek şirketlerin ilk sırasında bulunuyor. 

İnşaat sektörü en çok kazandıran sektör oldu!

Gedik Yatırım raporunda sektörlere göre yılbaşından bu güne değişimleri değerlendirdi. Buna göre BİST İnşaat yüzde 32 artarken, BİST Bilişim yüzde 22, BİST Tekstil yüzde 14, BİST Metal Eşya yüzde 13, BİST Spor yüzde 13, BİST Ana Metal yüzde 11, BİST Kimya yüzde 10, BİST Ulaştırma yüzde 6, BİST Sınai yüzde 6 arttı. 

En çok düşen sektör ise yüzde 31 ile BİST Orman, Kağıt olarak belirlendi. Onu yüzde 20 kayıpla BİST Banka, yüzde 17 ile BİST Sigorta, yüzde 16 ile BİST Menkul Kıymet, yüzde 14 ile BİST Ticaret ve BİST KOBİ Sanayi, yüzde 13 ile BİST Mali, yüzde 11 ile BİST Taş. Toprak, yüzde 7 ile BİST Holding, yüzde 6 ile BİST Gayrimenkul YO takip etti.

İnşaat sektörü en çok kazandıran sektör oldu!

En çok kazandıran hisselerde yüzde 145 ile Erbosan ilk sıraya yerleşirken, Aksa Enerji yüzde 84, Sasa Polyester yüzde 78, Tofaş yüzde 68, Esenboğa Elektrik ve Kordsa Tekstil de yüzde 63’lük artışlarla ön plana çıktı.

İnşaat sektöründe ilk üç çeyrek nasıl geçti?

 


Geri Dön