26 / 04 / 2024

Konut yatırımcısına en fazla kazandıran iller belli oldu

Konut yatırımcısına en fazla kazandıran iller belli oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası verilerine göre, Konut Fiyat Endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 96,4, reel olarak ise yüzde 26,9 oranında arttı. Bu verilere göre konut yatırımcısına en çok kazandıran iller belli oldu. İşte detaylar...



Türkiye genelinde birim metrekare fiyat ortalamasının son bir yılda yaklaşık iki kat artarak 8 bin 640-TL seviyelerine ulaştı. Bu verilere göre konut yatırımcısına en çok kazandıran iller sırasıyla İstanbul, İzmir, Ankara, Aydın, Denizli, Muğla, Antalya, Burdur, Isparta, Diyarbakır ve Şanlıurfa oldu.

EN AZ ARTIŞ IĞDIR'DA

Üç büyükşehir için birim fiyat ortalamalarına bakıldığında İstanbul 13 bin 836 TL/metrekare ile ilk sırada yer alıyor. İstanbul’u 10 bin 61 TL/metrekare ile İzmir, 6 bin 225 TL/metrekare ile  Ankara  takip ediyor. En yüksek yıllık değişim gösteren illerin olduğu bölgelerde ilk sırada 117,8 ile Aydın, Denizli ve Muğla yer alırken, Antalya, Burdur ve Isparta bölgesinde artışlar yüzde 115,9 oldu. Diyarbakır ve Şanlıurfa bölgesinde ise de yüzde 111,1 artış yaşandı. En düşük yıllık değişim gösteren iller ise yüzde 58,9 ile Erzurum, Erzincan ve Bayburt ile yüzde 56,8 artış gösteren Ardahan, Ağrı, Kars ve Iğdır oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön