18 / 04 / 2024

İzmir’de gayrimenkul yatırımcısına en çok kazandıran ilçe hangisi oldu?

İzmir’de gayrimenkul yatırımcısına en çok kazandıran ilçe hangisi oldu?

Denge Değerleme, İzmir Pandemi Öncesi ve Sonrası Yazlık Gayrimenkul İlçe Raporu’na göre, İzmir'de gayrimenkul yatırımcısına en çok kazandıran ilçe Çeşme oldu.



Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs sürecinde yazlık konutlar yaz kış oturulur hale geldi. Yaşanan bu durum da denize kıyısı olan tatil beldelerindeki konutların fiyatlarını yükseltti.


 
Tatil beldelerinde yaz kış yaşanıyor

 

“Denge Değerleme  İzmir  Pandemi Öncesi ve Sonrası Yazlık Gayrimenkul İlçe Raporu”yla ilgili önemli açıklamalar yapan Denge Değerleme Bankalar ve Finansal Kuruluşlar Departmanı Genel Müdür Yardımcısı Latif Aksoy, Egenin incisi İzmir’in bu sene de yatırımcıların gözdesi olduğunu dile getird. Latif Aksoy, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada Çeşme ilçesinin bölgede en fazla değer kazanmış belde olduğunu kaydetti.

İzmir’de gayrimenkul yatırımcısına en çok kazandıran ilçe hangisi oldu?

Alaçatı Port Bölgesinde fiyatlar metrekare bazında 60 bin TL'ye kadar çıktı

Alaçatı ve Ilıcanın popülerliğine değinen Latif Aksoy, Çeşme Alaçatı’nın en özel projeleri arasında yer alan Alaçatı-Port'ta ve Ilıca Plajı’ndaki Şantiye Evleri şeklinde bilinen bölgede satış fiyatlarının artan taleplerle beraber metrekare bazında 40 bin TL ile 60 bin TL arasında olduğunu söyledi.

Dalyan, Çiftlikköy ve Reisdere mahalleleri ile ilgili de önemli bilgiler veren Latif Aksoy şunları kaydetti: “Pandemi öncesi Alaçatı ve Ilıca bölgelerinde evlerin ortalama birim satış fiyatları 8.000 TL/m2 ile 12.000 TL/m2 aralığındayken, 2021 yaz sezonu itibariyle fiyatlar 18.000 TL/m2 ile 23.000 TL/m2 aralığına yükseldi. Dalyan, Çiftlikköy ve Reisdere mahallelerinde ise fiyatlar 15.000 TL/m2 ile 20.000 TL/m2 aralığına kadar ulaştı” . 

Son dönemlerin gözde bölgeleri arasında yer alan Çeşme’de denize sıfır ya da yakın konutların günlük kiraları 2 bin lira ile 3 bin lira arasında değişirken, sezonluk kiralar 200 bin lira ile 300 bin lira arasında farklılık gösteriyor. Yine Çeşme'de denize uzak bölgelerde ise günlük kiralar bin lira ile 1.500 lira arasında, sezonluk kira bedelleri ise 100 bin lira ile 200 bin lira arasında değişiyor. 

Urla en çok göç alan bölge oldu

İzmir Pandemi Öncesi ve Sonrası Yazlık Gayrimenkul İlçe Raporu’nda yer alan bilgilere göre, İzmir'de gayrimenkul sahiplerine kazanç sağlayan bir diğer yer ise Urla 9 oldu. Şehir merkezine 30 dakika mesafede yer alan Urla, en çok göç alan bölge oldu.
 
Urla’da tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 öncesi birim satış fiyatları metrekare bazında  4 bin lira ile 8 bin lira arasındayken bu yıl yaz sezonunda bu fiyatları 7 bin metrekare ile 10 bin metrekare arasında değişiyor. Yine Urla Güvendik Mahallesi’nde villa tarzı evlerin satış fiyatları metrekare bazında 30 bin lira ile 40 bin lira arasında değişiyor.

İzmir’de gayrimenkul yatırımcısına en çok kazandıran ilçe hangisi oldu?

Yine Urla  İçmeler, İskele, Kekliktepe Zeytinalanı ve Kuşçular'da metrekare fiyatları 15 bin lira ile 20 bin lira arasında değişiyor. Yine öne çıkan bu bölgeler arsa yatırımcılarının da gözdesi oluyor. Yaz kış yaşanan Urla’da yazlık konutların günlük kiraları ise 500 lira ile 1000 lira arasında, sezon kiraları ise 75 bin lira 150 bin lira arasında değişiyor. 

 

Seferihisar’da sezonluk kira fiyatları ne kadar?


 
Şehir merkezine yakınlığıyla dikkat çeken Seferihisar’da tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs öncesi ilçe merkezindeki konutların metrekare fiyatları 3 bin lira ile 5 bin lira arasında değişirken 2021 itibariyle bu fiyatlar yine metrekare bazında 5 bin lira ile 8 bin lira arasında değişiyor. 

Seferihisar'ın en öne çıkan bölgesi olan Sığacık’ta da konut fiyatları 2021 yaz sezonu itibariyle metrekare birim bazında 8 bin lira ile 12 bin lira arasında değişiyor. Yine aynı bölgede müstakil villalarda ise metrekare fiyatları 13 bin lira 18 bin lira arasında farklılık gösteriyor. Tatilcilerin gözdesi olan Seferihisar’da yazlık konutların günlük kiraları metrekare bazında 300 lira ile 1000 lira arasında değişiyor. Bölgedeki evlerin sezonluk kiraları ise 50 bin liradan başlıyor, 100 bin liraya kadar çıkıyor. 

Foça’da müstakil villa tarzı evlere talep arttı mı?


Tarihi dokusuyla dikkat çeken Foça'da ise ortalama birim satış fiyatları metrekare bazında 4 bin lira ile 8 bin lira arasında değişiyordu, bölgede bu fiyatlar 2021 sezonuyla birlikte metrekara bazında 7 bin lira ile 12 bin lira arasında farklılık gösteriyor. 
 
Yine Foça'da müstakil villa tarzı konutlarda metrekare fiyatları 12 bin lira ile 20 bin lira arasındayken, yazlık konutların günlük kiraları ise 250 lira 750 lira arasında farklılık gösteriyor. Tarihi dokusuyla dikkat çeken Foça'da sezonluk kiralar 40 bin liradan başlıyor, 80 bin liraya kadar çıkıyor. 

 

Buralarda arsası ve arazisi olanlar yaşadı! 


Geri Dön