28 / 03 / 2024

inşaat sektörü 2021

inşaat sektörü 2021

İnşaat maliyetlerindeki artış son bir senede yüzde 100'ü geçti. Konut sektörü temsilcileri, hızla yükselen fiyatlar karşısında satışların yavaşlatıldığını belirtti.

İnşaat sektörü dövizdeki yükselişten nasıl etkilendi?

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Yalçın, döviz kurlarında meydana gelen yükseliş nedeniyle sektörün sıkıntılı süreçlerden geçebileceğini dile getirdi. 

İnşaat sektöründen arsa maliyetlerinde ve vergilerde indirim talebi!

Anadolu Yapım Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Aydın, inşaat sektörüne ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Girdi maliyetlerindeki fahiş zamların altını çizen Aydın, arsa maliyetlerinin, vergilerin ve konut kredisi faizlerinin düşürülmesi gerektiğini söyledi.

Yıldırım Kaya: Kur artışlarından en çok inşaat sektörü etkilendi!

Bütçenin enflasyon ve kur farkı nedeniyle anlamsız hale geldiğini iddia eden CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, enflasyon ve kur artışlarından en çok inşaat sektörünün etkilendiğini söyledi.

Döviz kurlarındaki değişiklik inşaat sektörünü nasıl etkiledi? 

Döviz kurlarındaki hareketlilik inşaat sektörünü etkiledi. İnşaat malzeme fiyatlarının arttığını söyleyen Mimarlar Odası Denizli Şubesi sektörün oldukça yavaşladığını dile getirdi. 

İnşaat sektöründe fiyatlar her geçen gün yükseliyor!

Antalya'nın önemli inşaat firmaları arasında bulunan Tunç Group, Antalyalıları modern ve estetik yapılarla bir araya getiriyor. Tunç Group Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Tunç, inşaat sektörüne ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İnşaat sektörü maliyetlerden ve dövizdeki dalgalanmadan nasıl etkilenecek?

Helmann Grup'un Yönetim Kurulu Başkan Dr. Selman Özgün, yükselen inşaat maliyetlerinin ve dalgalanan döviz kurunun gayrimenkul sektörünü nasıl etkileyeceğini anlattı. Özgün, sektörün global düşünmesi gerektiğini ve iş yapış şeklinin değişmesi gerektiğini belirtti.

Enerji maliyetleri çimento ve inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Enerji maliyetlerinde meydana gelen artış ve yeni inşaat projelerinin azalması ikinci yarıdan itibaren çimentonun büyüme hızında yavaşlamayı getirdi. Peki enerji maliyetleri çimento ve inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

İnşaat sektörü, konut yatırımlarının artmasını bekliyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), milyonlarca kişinin merakla beklediği “Hazır Beton Endeksi” 2021 Eylül Ayı Raporu’nu açıkladı. İşte o rapor...

İnşaat sektörü en çok kazandıran sektör oldu!

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan ve sektörlere göre değişimlerin değerlendirildiği rapora göre BİST 100'de 2021'in ilk dokuz ayında en çok yükselen sektörün inşaat olduğu belirtildi.

İnşaat sektöründe ilk üç çeyrek nasıl geçti?

Son zamanların gündem konuları arasında yer alan inşaat sektöründe 2021 yılının ilk üç çeyreği nasıl geçti?

İnşaat sektöründeki firma sayısı 10 yılda yüzde 43,2 arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ülkemizde inşaat sektöründe faaliyet gösteren firma sayısı 2011-2020 döneminde yüzde 43,2 oranında arttı.

İnşaat sektörünü 2021'in 2'nci yarısında neler bekliyor?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayımlanan istatistiklere göre; 2019'da hazır beton sektöründe ciddi bir düşüş kaydedildi. Peki inşaat sektörünü 2021'in 2'nci yarısında neler bekliyor? THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, sektörü ve verileri değerlendirdi.

İnşaat firmalarının satışları yüzde 325 yükseldi!

Türkiye inşaat sektöründe hareketli günler yaşıyor. Sektörde 2011-2020 döneminde faaliyet gösteren firmaların satış geliri 500 milyar sınırını geçti.

İnşaat sektörü büyümeye devam edecek!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında iyi bir performans ortaya koyan inşaat sektörü, 2021 ve sonraki yıllarda da büyümeyi sürdürecek.

İnşaat sektöründe istihdam edilenlerin sayısı 36 bin kişi arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından resmi olarak açıklanan Ekim-Aralık 2021 dönemi verilerine göre, inşaat sektöründe istihdam edilenlerin sayısı 36 bin kişi arttı.

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 5 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre, mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi 2022 yılının Ocak ayında, 2021 yılının Aralık ayına göre;  inşaat sektöründe yüzde 5 azaldı.

İnşaat sektörü ciro endeksi Kasım'da 52,9 arttı!

Merakla beklenen rakamlara göre, inşaat sektöründe takvim etkisinden arındırılmış ciro endeksi, Kasım 2021'de geçen senenin aynı ayına göre yüzde 52,9 arttı.

İnşaat sektöründe Aralık 2021 nasıl geçti?

Aralık 2021'de inşaat sektörü, 2020 yılı ekonomik normalleşme adımları sonrası en kötü performansını sergiledi.

İnşaat sektöründe batık kredi tutarı 290 milyon TL'ye ulaştı!

İnşaatlar için kesenin ağzını açan bankalar şimdi sağladığı milyarlarca TL'lik krediyi toplayamama riskiyle karşılaşmış durumda. Kasım 2021'de inşaat sektöründe batık kredi oranı 2020'nin aynı dönemine göre yüzde 20.6 yükselişle 30 milyar 290 milyon Türk Lirası'na ulaştı.

İnşaat sektörü ciro endeksi Ekim'de yüzde 37,6 arttı!

Merakla beklenen rakamlara göre, inşaat sektöründe takvim etkisinden arındırılmış ciro endeksi, Ekim 2021'de geçen senenin aynı ayına göre yüzde 37,6 arttı.

Fortune Türkiye'nin 40 yaş altı 40 listesinde inşaat sektöründen hangi isimler var?

Fortune Türkiye'nin 2021 - 40 yaş altı 40 listesi açıklandı. Peki 40 yaş altı 40 listesinde inşaat sektöründen hangi isimler var? İşte o isimler...

İnşaat sektöründe istihdam yüzde 12,3 arttı!

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında istihdam endeksi, 2021 yılı 3. çeyreğinde bir önceki senenin aynı çeyreğine göre yüzde 9,9 yükseldi. Sadece inşaat sektöründe yüzde 12,3 artış yaşandı.  

İnşaat sektörünün üçüncü çeyrek karnesi!

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin 2021 yılının üçüncü çeyreğini değerlendirdiği rapor yayınlandı. Peki raporda hangi verilere yer verildi? İşte inşaat sektörünün üçüncü çeyrek karnesi...

İnşaat sektöründe ilk üç çeyrek nasıl geçti?

Son zamanların gündem konuları arasında yer alan inşaat sektöründe 2021 yılının ilk üç çeyreği nasıl geçti?

İnşaat sektörünü 2021'in 2'nci yarısında neler bekliyor?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayımlanan istatistiklere göre; 2019'da hazır beton sektöründe ciddi bir düşüş kaydedildi. Peki inşaat sektörünü 2021'in 2'nci yarısında neler bekliyor? THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, sektörü ve verileri değerlendirdi.

İnşaat sektörü güven endeksi Eylül'de yüzde 0,7 azaldı!

Merakla beklenen sektörel güven endeksi sonuçlarına göre, Eylül'de 2021'de inşaat sektörü güven endeksi yüzde 0,7 azaldı.

İnşaat sektörü büyümeye devam edecek!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında iyi bir performans ortaya koyan inşaat sektörü, 2021 ve sonraki yıllarda da büyümeyi sürdürecek.

inşaat sektörü 2021 Haberi

inşaat sektörü 2021

İnşaat maliyetlerindeki artış son bir senede yüzde 100'ü geçti. Konut üreticisi müteahhitler, maliyet yükselişlerinden korunmak amacıyla taksit sayısına sınırlama gibi çeşitli tedbirler geliştirmeye başladı. Dünya Gazetesi'nden Leyla İlhan'ın haberine göre; şirketler eskiden 36 aya ulaşan vade imkanları sunarken, bu süreyi 12 ile 18 aya kadar kısalttıkları veya tümüyle ortadan kaldırdıkları ifade ediliyor. Ayrıca; hızla yükselen maliyetler sebebiyle satış fiyatı belirlemede zorluk çeken müteahhitlerin, topraktan satmak yerine kaba inşaatı tamamladıktan satışa sunmaya yöneldiği de ifade ediliyor.

Satışlar yavaşlatılıyor 

Elinde stoku bulunan firmaların yavaş yavaş satışlarını başlattıklarına dikkat çeken Gayrimenkul Pazarlama ve Satış Profesyonelleri Derneği (GAPAS) Başkanı İsmail Özcan, “Sadece ihtiyacı kadar satiyor. Geri kalanı için de nakit akışı planladıktan sonra ilerliyorlar” açıklamasında bulundu. Bazı şirketlerin vadeli satış programlarını kaldırarak müşterilerini bankalara yönlendirip,...